Rīgas svētkos pilsētā notiks lielo leļļu gājiens

Rīgas svētku laikā pirmo reizi pilsētā tiks rīkots lielo leļļu jeb talismanu gājiens, kas Rīgā norisināsies 21.augustā, aģentūru LETA informēja projekta koordinatore Diāna Supe.

Gājienā piedalīties aicinātas visas Latvijā esošās lielās lelles un talismani, lai gājienā pa Rīgas ielām iepriecinātu gan lielus, gan mazus skatītājus.

Lielo leļļu - talismanu gājiens noslēgsies 11.novembra krastmalā, kur ikvienam būs iespēja nobalsot par atraktīvāko un mīļāko lelli, kā arī satikt visus gājiena dalībniekus un pat nofotografēties ar tiem.

Talismanu gājiena sākums plānots plkst.12.30, bet 11.novembra krastmalā lielās lelles pulcēsies no plkst.13 līdz 14.

Lielo leļļu - talismanu gājiena idejas autore ir veikaliņa "Grāmatu karuselis" īpašniece Elīna Purlāce. "Ikdienā darbojoties mūsu veikaliņā, redzam, ka prieks un pozitīvas emocijas ir svarīgas ikvienam - gan mazajiem, gan arī viņu vecākiem. Manuprāt, lielo leļļu - talismanu gājiens ir viena absolūti pozitīva ideja un es gribu cerēt, ka šis gājiens kļūs par ikgadēju tradīciju," sacīja Purlāce.

Piedalīties šai gājienā aicināts ikviena lielā lelle vai talismans, neatkarīgi no tā, kādu uzņēmumu vai preču zīmi tas reklamē. Gājiena dalībnieki aicināti reģistrēties gājienam līdz 10.augustam, piesakoties elektroniski pa e-pastu "diana@untitled.lv". Organizatorisko izdevumu segšanai katram gājiena dalībniekam noteikta dalības maksa 20 latu apmērā.

Jau ziņots, ka tradicionālie Rīgas pilsētas svētki šovasar pilsētā notiks no 20.augusta līdz 22.augustam, kura laikā visbagātākā pasākumu programma ar vērienīgu koncertprogrammu notiks 11.novembra krastmalā.

Rīgas svētku laikā 21.augustā un 22.augustā pašvaldības sabiedriskais transports rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs bez maksas.

Šā gada Rīgas svētku programma mājaslapā "www.rigassvetki.lv" būs pieejama no augusta.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais