Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā sāk 10 miljonus eiro vērto Brasas tilta pārbūvi; būs ierobežota satiksme

© F64

Šodien tiks sākta Brasas tilta pārbūve, kā rezultātā tiks ieviesti arī būtiski satiksmes ierobežojumi, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Būvdarbi tiks organizēti vairākos etapos, nodrošinot nepārtrauktu sabiedriskā transporta kustību, taču ierobežojot vieglo automašīnu, kravas auto un citu transportlīdzekļu kustību virzienā uz pilsētas centru, proti, pilnībā tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme pa Brasas tiltu virzienā no Gaujas ielas. Virzienā no pilsētas centra transportlīdzekļu kustība tiks saglabāta.

Ierobežojumi būs spēkā līdz remontdarbu beigām - vismaz līdz 20.augustam.

Departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus pārskatīt ikdienas maršrutu un izvēlēties piemērotāko remontdarbu zonas apbraucamo ceļu.

Brasas pārvada pārbūves darbu laikā tiks veikts nesošo konstrukciju remonts, pārvada seguma, tramvaju sliežu ceļa un kontakttīklu pārbūve, apgaismojuma pārbūve, kā arī pārvada ietves seguma pārbūve un margu nomaiņa.

Kopējās tilta pārbūves izmaksas ir 10,87 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Plānots, ka tilta pārbūve noslēgsies 2020.gada pavasarī.

Brasas pārvads pār dzelzceļu uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1959.gadā. Tā kopējais garums ir 116 metri.