Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Remontējot ēku, kas paredzēta prokuratūras vajadzībām, no sastatnēm nokritis strādnieks

© F64 Photo Agency

Pagājušās nedēļas nogalē prokuratūras vajadzībām remontējamajā ēkā Rīgā, Aspazijas bulvārī 7, no sastatnēm nokritis strādnieks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūra LETA uzzināja, ka pagājušajā sestdienā dienests saņēma izsaukumu uz Aspazijas bulvāri, kur cilvēkam bija nepieciešama palīdzība, proti, glābēji notikuma vietā nocēla no stalažām nokritušu cilvēku un nodeva viņu mediķiem.

Valsts policijas preses pārstāve Elīna Sprudzāne aģentūrai LETA apliecināja, ka policija konstatējusi negadījumu, taču kriminālprocess netiks sākts.

Jau ziņots, ka jaunās prokuratūras ēkas projektu plānots īstenot līdz 2020.gada beigām. Plānotais nomas līguma sākuma termiņš ir 2021.gada 1.janvāris.

Ēkas kopējā platība šobrīd ir 6396,3 kvadrātmetri, bet pēc pārbūves un atjaunošanas ēkas platība plānota 7000 kvadrātmetru. Kopējais projekta budžets ir 10 390 877,06 eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), ieskaitot administratīvās izmaksas, jeb 12,57 miljoni eiro ar PVN. Ēkas būvdarbus veic SIA "Abora".

Pēc pilsētas arhitekta Reinholda Georga Šmēlinga projekta 1891.gadā celtajā ēkā vienmēr ir atradusies policija. 2021.gadā ēkā darbu sāks desmit Latvijas prokuratūras.