Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Līdz tiesai nonāk Ušakova un Ķirša strīds par goda un cieņas aizskaršanu

© F64

Šodien plkst.10 Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa skatīs no amata atstādinātā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) prasību pret Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi (V) par goda un cieņas aizskaršanu, informēja Ķirsis.

Ušakovs tiesā prasa piedzīt 400 eiro kompensāciju, kā arī publisku atvainošanos kādā no Rīgas domes sēdēm.

Strīds ir saistīts ar notikumiem 2018.gada 31.oktobra domes sēdē, kur Ķirsis komentēja situāciju par apkures pieslēgšanu Rīgā.

Uzrunā Ķirsis paziņoja, ka situācija esot uzskatāms piemērs, kādā veidā rīdzinieki cieš "Saskaņas" politiskās korupcijas dēļ. "Vairāk nekā 20 000 rīdzinieku, uzsākoties šai apkures sezonai, ieraudzījuši rudeni ne tikai ārpus sava loga, bet arī rudens ienācis viņu mājās temperatūras izskatā, un tas ir noticis tieši vienas partijas korupcijas dēļ. Un, ja jautā, kāda ir korupcijas seja, tad katrā domes sēdē varam redzēt divas Rīgas domes korupcijas sejas. Kamēr viņas sauļojas uz jahtas Monako, rīdzinieki salst un katru reizi, saņemot ziņu par salstošu rīdzinieku, viņi pieber ledus gabaliņu savam kokteilim un turpina svinēt dzīvi," toreiz sacīja Ķirsis.

Ušakovs tolaik skaidroja, ka vērsies pret Ķirsi policijā, jo deputāts esot melojis. "Ir lietas, ko drīkst un nedrīkst teikt publiski. Nedrīkst atklāti melot un teikt, ka es baudu dzīvi Monako, dzerot "Mohito", lai gan sava mūža laikā esmu tur bijis divas reizes. Kaut kādām robežām ir jābūt," skaidroja mērs.

Ušakovs noliedza, ka viņu būtu aizvainojis Ķirša teiktais, par "korupcijas sejām". "Brīvā valstī var izmantot metaforas un citus mākslinieciskos izteiksmes līdzekļus. Taču savos izteikumos viņš neizmantoja vārdus "iespējams", ne "manuprāt", kas liecinātu, ka tas ir tikai viņa viedoklis, kas nozīmē, ka viņš publiski meloja," piebilda Rīgas domes priekšsēdētājs.