Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas domes opozīcija iebilst pret Baraņņika došanos komandējumā uz Maskavu

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Rīgas domes opozīcijas deputāti šodien nepiedalījās balsojumā, kā rezultātā Finanšu un administrācijas lietu komiteja nevarēja pieņemt lēmumu par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Vadima Baraņņika (S) komandējumu uz Maskavu.

Baraņņikam paredzēts doties uz Maskavu, lai piedalītos Starptautiskā samitā par transporta infrastruktūras attīstības jomu un sekmētu divpusēju attīstības projektu tālāku realizāciju starp Rīgu un Maskavu.

Tomēr, kā aģentūrai LETA pastāstīja deputāts Viesturs Zeps (LA), opozīcija neesot guvusi pārliecību par šī brauciena nepieciešamību. "Nedz viņš ir jaunais līderis, nedz eksperts satiksmes jautājumos. Mums nebija skaidrs, ko tieši viņš šajā braucienā darīs un kāds rīdziniekiem būs no tā labums. Tas izskatījās pēc parasta brauciena uz Maskavu," sacīja Zeps.

Izmantojot iespēju, opozīcija balsojumā nepiedalījās, kā rezultātā netika nodrošināts kvorums un lēmums netika pieņemts.

Komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR) aģentūrai LETA skaidroja, ka Baraņņiks vienalga dosies komandējumā, jo komitejas akcepts tam nav vajadzīgs. "Procedūra ir tāda, ka, ja pirms komandējuma ir gaidāma kārtējā komitejas sēde, jautājumu ieliek darba kārtība. Ja sēdes nav, tad cilvēks dodas arī bez atskaites komitejai," sacīja Burovs.

Baraņņika brauciens plānots laika posmā no 17.aprīļa līdz 20.aprīlim un visus viesnīcas izdevumus segs uzņemošā puse. Tikmēr Rīgas dome segs ceļa izdevumus, komandējuma dienas naudu, ceļojuma apdrošināšanu, vietējā transporta izmantošanu ceļā uz un no Rīgas lidostas, kā arī citus izdevumus.

Pēc komandējuma Baraņņikam 14 darba dienu laikā būs jāiesniedz domes priekšsēdētājam pārskats par komandējumu, bet četru darba dienu laikā Rīgas domes Ārlietu pārvaldei jāiesniedz norēķini par naudas līdzekļu izlietojumu, pievienojot komandējuma izdevumu pamatojuma dokumentus.