Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vēl pirms atstādināšanas no amata Ušakovs parakstījis rīkojumu par mēra pienākumu uzticēšanu Burovam

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Rīkojumu par Rīgas domes priekšsēdētāja pilnvaru uzticēšanu vicemēram Oļegam Burovam (GKR) Nils Ušakovs (S) parakstījis vēl pirms atstādināšanas no šī amata.

Kā aģentūrai LETA pieļāva partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes frakcijas vadītājs Viesturs Zeps, gatavojoties iespējamajai atstādināšanai no amata, Ušakovs, visticamāk, jau iepriekš parakstījis rīkojumu, kas nosaka, ka viņa prombūtnes laikā mēra amata pienākumus pilda Burovs. Lai arī no šodienas Ušakovam mēra pilnvaru vairs nav, rīkojums, kas parakstīts pirms tam, ir spēkā esošs.

Kā noskaidroja, aģentūra LETA, rīkojums par Burovu parakstīts vakar.

Visticamāk, Burovs mēra amata pienākumus pildīs līdz 25.maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Vicemēra amatā viņš tika iecelts pērnā gada decembrī, pēc tam, kad no amata atkāpās viņa partijas biedrs Andris Ameriks (GKR). Rīgas vicemēra amata pienākumus tikmēr pildīs otrs vietnieks - Vadims Baraņņiks (S), kurš amatā tika iecelts 29.martā.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pūces rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi.

Pūces rīkojumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā no tā publicēšanas.

Ušakovs publiski paudis, ka gatavojas pārsūdzēt Pūces rīkojumu un ir pārliecināts, ka visi pārmetumi tiesā būs apgāžami.

Līdz ar ministra rīkojuma stāšanos spēkā Ušakovs kļuvis par ierindas deputātu Rīgas domē.