“Rīgas satiksme” beidzot nosūtījusi Saeimai prasītos auditoru ziņojumus

© Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency

Šodien, 1. aprīlī “Rīgas satiksme” nosūtījusi Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputātiem auditoru kompānijas SIA “Ernst & Young Baltic” neatkarīgas juridiskās, izmeklēšanas un integritātes un biznesa pārbaudes audita ziņojumus.

Vēstulē Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai "Rīgas satiksme" vērš uzmanību, ka audita ziņojumi pēc sava satura un būtības ir paredzēti kapitālsabiedrībai un tās īpašniekam operatīvo lēmumu pieņemšanai, jo tajā ir iekļauta "Rīgas satiksme" komercnoslēpumu saturoša informācija, kā arī fizisko personu dati. "Rīgas satiksmes" ieskatā tikai tas, ka tā ir pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība, jebkura informācija par šīs kapitālsabiedrības darbu nekļūst vispārpieejama un publiska. Taču, ņemot vērā Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas 2019 .gada 27. marta vēstulē norādīto par komercnoslēpuma pieejamību Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai, “Rīgas satiksme” ir nosūtījusi auditorkompānijas SIA "Ernst & Young Baltic" sagatavotos neatkarīgas juridiskās, izmeklēšanas un integritātes un biznesa pārbaudes audita ziņojumus, vienlaicīgi aizklājot fizisko personu datus.

Latvijā

2024.gada 28.septembrī ap pulksten 05.30 Siguldas novadā, uz autoceļa A2 Rīga - Sigulda - Igaunijas robeža (Veclaicene) 59.8 km notika sadursme starp diviem transportlīdzekļiem - “BMW 320”, kuru vadīja sieviete un transportlīdzekli “Seat Alhambra”, kuru vadīja vīrietis.