Slēgta ūdens transportlīdzekļu satiksme Daugavas akvatorijā starp Dzelzceļa tiltu un Vanšu tiltu

Šodien līdz plkst. 18:00 ir slēgta ūdens transportlīdzekļu satiksme Daugavas akvatorijā starp Dzelzceļa tiltu un Vanšu tiltu. Ierobežojumi ieviesti Rīgas ūdens svētku laikā un neattieksies uz pasākuma dalībnieku ūdens transportlīdzekļiem un kuģīšu satiksmi no piestātnēm, saskaņojot ar biedrību "Latvijas Ūdens motosporta federācija" un ievērojot policijas norādījumus.

Šodien otro Rīgas ūdens svētku laikā starp Vanšu un Dzelzceļa tiltiem notiks Pasaules čempionāta ūdens motosportā 2.posms "Sešas Rīgas stundas". Tas būs sešu stundu ilgs izturības brauciens, kurā vienlaikus startēs vairāk nekā 20 piecu dažādu klašu sporta ātrumlaivas.

Ātrāko ūdens motosportistu apbalvošana plānota plkst.19 uz AB dambja.

Pirmās šāda veida sacensības - "Sanktpēterburgas 24 stundas" - notika 2000.gadā. Kopš 2003.gada sacīkstes ieguva Pasaules čempionāta statusu un tika ieviesti stingrāki noteikumi, tehniskās prasības un ierobežojumi, bet kopš pērnā gada šīs sacensības notiek vairākos posmos.

Rīgas iedzīvotāji un viesi sacīkstes Daugavas ūdeņos varēs vērot gan no 11.novembra krastmalas Vecrīgas pusē, gan no tiltiem un AB dambja. Ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Pasākuma organizētāji parūpējušies, lai jaunākie sacensību vērotāji varētu izlēkāties piepūšamajās atrakcijās. Tāpat būs iespēja paēst gardas pusdienas.

Pasaules čempionāta posmu Latvijā organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija un sacensību dalībnieki - "New Star Russia" un "Akvashelf Racing". Pasākumu atbalsta Rīgas dome, "Live Rīga", "Re&Re".

Svarīgākais