Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pēc senajām latviešu tradīcijām Rīgā notiks pavasara sagaidīšana

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Sestdien, 23. martā no plkst. 11.00 līdz 13.00 Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums" filiāles pagalmā Ieriķu ielā 43A notiks pasākums “Aizsniegt sauli šūpolēs", kurā būs iespēja atgriezties pie senajām latviešu tradīcijām un svinēt pavasara atnākšanu. Ieeja pasākumā bez maksas.

Pasākumu vadīs tautas mūzikas grupa “Teikas muzikanti", kuriem folklora nav tikai vaļasprieks, bet gan dzīvesveids. Folkloras kopa vēlas iepazīstināt gan lielus, gan mazus ar latviešu dziesmām, dančiem un tradīcijām, lai ikviens būtu iedvesmots izzināt savas kultūras un tautas mantojuma saknes. Kā viņi paši saka: “Svarīgi ir tas, ka esam tieši jaunā paaudze, kas ir aktīvi iesaistījusies folkloras kustībā, jo cilvēkiem, redzot, ka tieši jaunieši ar sirdi un dvēseli dzied un dejo, rodas pozitīvas emocijas un padziļinātāka interese par notiekošo."

Pasākumā tradicionāli notiks olu krāsošana no dabīgiem materiāliem dabīgās krāsvielās. Ar nokrāsoto olu būs iespējams piedalīties olu ripināšanas sacensībās.

Šogad aicināsim pasākuma apmeklētājus izpušķot teritorijā uzstādītās šūpoles, kā arī kārtīgi izšūpoties tajās, lai vasarā odi un dunduri nekostu, un turpmākais gads būtu veiksmīgs un laimīgs! Vēl apmeklētāji varēs izmēģināt savu veiksmi koka ripas sišanas spēlē vai gatavot tradicionālos skaņu rīkus un pavasara dekorācijas.

Jau pēc dažām dienām nakts piekāpsies un diena kļūs garāka par nakti - iestāsies ilgi gaidītais pavasaris. Lai sasildītu pasākuma apmeklētājus, cienāsim ar siltu tēju.

Pasākuma rīkošanu atbalsta RD Izglītības, kultūras un sporta departaments.