Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

VIDEO: Ne mana problēma! Kā pārkāpējs policijai taisnojas par atkritumu izmešanu

© Ekrānšāviņš no video

19.martā pulksten 13.57 Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot Vecmīlgrāvī, ievēroja kādu kravas mikroautobusu pie atkritumu konteineriem. Divas personas no tā izkrāva būvgružus un turpat blakus citiem atkritumiem tos krāva kaudzē.

Likumsargi apturēja operatīvo transportlīdzekli, piegāja pie abām personām un lūdza izskaidrot notiekošo. Viens no vīriešiem apgalvoja, ka viņa draugs lūdzis izvest atkritumus. Darba veikšanai vīrietis līdzi paņēmis savu nepilngadīgo krustdēlu. Vīrietis skaidroja, ka neesot zinājis par atkritumu apsaimniekošanas noteikumiem.

Pārbaudot transportlīdzekļa datus, noskaidrots, ka tas pieder kādam uzņēmumam, kas nodarbojas ar celtniecību, remontdarbiem un atkritumu izvešanu. Līdz ar to vīrieša, kurš strādā konkrētajā uzņēmumā, skaidrojums, ka neesot zinājis par atkrituma apsaimniekošanas noteikumiem, nebija ticams. Vīrietis būvgružus iekrāva atpakaļ mikroautobusā, pēc kā lūgts ar vienu no likumsargiem doties uz dežūrdaļu lietvedības nodrošināšanai.

Saistībā ar notikušo vīrietim izrakstīts administratīvā pārkāpuma protokols par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu, kā arī konfiscēts kravas mikroautobuss.Vienlaikus uzsākta arī administratīvā pārkāpuma lieta pret busiņa īpašnieku - juridisko personu. Lietas izskatīšanas laikā tiks noskaidrots, vai uzņēmums pārkāpumā bijis iesaistīts. Likums paredz, ka par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 1000 eiro, bet juridiskajām personām no 280 līdz 2100 eiro. Papildus piemērojama pārkāpuma izdarīšanai izmantotā transportlīdzekļa konfiskācija.