Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sāk Rīgas ielu attīrīšanu no ziemā izkaisītajām smiltīm

© Edmunds Brencis/F64 Photo Agency

Pašvaldība šodien ir sākusi Rīgas ielu braucamo daļu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšanu no smiltīm un nogulsnēm, kas ziemas periodā sakrājušās uz brauktuvēm, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Sakoptas tikšot arī sabiedriskā transporta pieturvietas un notekūdeņu kolektori.

Kopumā plānots no smiltīm attīrīt Rīgas ielas 1500 kilometru garumā. Attīrīšanas darbiem tiks piesaistītas 43 smilšu tīrīšanas vienības, darbi tiks organizēti naktīs un agri no rītiem, lai pēc iespējas mazāk kavētu transportlīdzekļu satiksmi.

Plānots, ka smilšu savākšana tiks pabeigta līdz aprīļa beigām.

Satiksmes departaments ir uzdevis primāri smilšu novākšanu un izvešanu uzsākt ielās ar intensīvu satiksmi un sabiedriskā transporta kustību. Pēc maģistrālo ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšanas no smiltīm, uzsāks smilšu savākšanas darbus arī rajona nozīmes ielās.

Departaments atgādina, ka smiltis ir sakrājušās ne tikai uz ielu brauktuvēm, bet arī uz gājēju ietvēm, kas, atbilstoši saistošajiem noteikumiem, ir jātīra piegulošo zemju īpašniekiem.

Rīgā ielu uzturēšanas darbus veic pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs" un pilnsabiedrība "Daugavas kreisā krasta uzturētājs".