Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Mēģinās optimizēt "Rīgas mikroautobusu satiksmes" maršrutus

© F64

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidu valde šodien skatīs jautājumu par "Rīgas mikroautobusu satiksmes" maršrutu optimizāciju, apstiprināja "Rīgas satiksmes" pārstāvis Viktors Zaķis.

Abu uzņēmumu pārstāvji iespējamās izmaiņas maršrutu tīklā pārsprieda trešdien, 13.martā. Pēc Zaķa teiktā, risinājumi bijuši vairāki, taču pagaidām nekāds lēmums vēl neesot pieņemts, jo uzņēmumam nepieciešams izvērtēt, kurš variants būtu juridiski un finansiāli izdevīgākais.

Arī "Rīgas mikroautobusu satiksmes" pārstāvji komentārus par iespējamajām izmaiņām aģentūrai LETA nesniedza, norādot, ka darbs pie tīkla optimizācijas vēl neesot pabeigts.

Iepriekš "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes vadītājs Ernests Saulītis medijiem pauda, ka pārmaiņu rezultātā varētu tikt slēgti pat astoņi no 13 "Rīgas mikroautobusu satiksmes" maršrutiem. Tāpat viņš norādījis, ka būtu gatavs pilnībā lauzt līgumu ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi", ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pierādītu koruptīvas iepriekšējās vienošanās, piemēram, par braukšanas tarifu apmaksu un maršrutu sadali, kas pašvaldības uzņēmumam būtu radījušas finansiālus zaudējumus.

Kā ziņots, auditorkompānijas "Ernst&Young" ziņojumā par situāciju "Rīgas satiksmē" konstatēts, ka sadarbība ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi" uzņēmumam nodara aptuveni sešu miljonu eiro zaudējumus gadā.

Bijušais uzņēmuma pagaidu valdes vadītājs Anrijs Matīss pauda, ka būtu uz pusi jāsamazina "Rīgas mikroautobusu satiksmes" maršrutu tīkls, kā arī jāpalielina biļešu cenas oranžajos mikroautobusos. Tādā veidā varētu tikt ietaupīti 350 000 eiro mēnesī.

2018.gada izskaņā uzņēmumi noslēdza 96 miljonu eiro vērtu līgumu, vienojoties par sadarbību uz astoņiem gadiem.