Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Saulītis: Priekšā smags darbs, jāmeklē iespējas optimizēt uzņēmuma izdevumus

© Ekrānšāviņš no video

Pēc vakar, 12. martā Rīgas domē notikušās tikšanās starp "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētāju, "Rīgas satiksmes" valdes locekļiem un uzņēmuma kreditoriem "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis norāda, ka uzņēmumam priekšā smags darbs.

"Mēs esam darījuši savu darbu, lai "Rīgas satiksmes" kreditorus pārliecinātu par uzņēmumā realizētajiem un plānotajiem stabilitātes pasākumiem. Lai gan ir apstiprināts 2019. gada budžeta plāns, kas ietver 130 miljonu lielu Rīgas domes kompensācijas apjomu, kas pilnībā nodrošina sabiedrības darbību un nepieciešamo saistību izpildi, ir skaidrs, ka ar to mūsu pienākumi nebeidzas un mums būs jādara smags darbs, lai turpinātu meklēt iespējas optimizēt uzņēmuma izdevumus un ieviest jaunas procedūras uzņēmuma pārvaldībā," norāda E.Saulītis.

Uz tikšanos ar kreditoriem bija aicinātas SEB bankas, Citadele bankas, Nordea bankas un Valsts kases pārstāvji. Klātesošie tika informēti par "Rīgas satiksmes" 2019. gada apstiprināto budžetu, finanšu plūsmu un nākotnes darbiem, ieskaitot starptautiskās auditoru kompānijas "Ernst & Young" ieteikumu ieviešanas plānu šādos virzienos:
  • Izveidot mūsdienīgu korporatīvās pārvaldības un iepirkumu normatīvo bāzi;
  • Izveidot mūsdienīgu finanšu kontroles, uzraudzības un riska vadības sistēmu;
  • Pilnveidot sabiedrības budžeta veidošanas procesu un veikt regulāru finanšu kontroli;
  • Izvērtēt galveno izdevumu pozīciju optimizācijas iespējas;
  • Veikt atsevišķu līgumu juridisko un lietderības izvērtējumu.

"Rīgas satiksme" atgādina, ka, lai nodrošinātu nepārtrauktu sabiedrības darbību, Rīgas dome ir pārskaitījusi uzņēmumam kompensācijas 9 193 698 eiro (tajā skaitā valsts kompensācija 842 532 eiro) apmērā un 8 351 166 eiro apmērā, ar ko pilnībā ir novērsti "Rīgas satiksmes" maksātnespējas riski.