Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Meteorologi izsludina oranžo brīdinājumu: Pēcpusdienā gaidāma intensīva snigšana

© f64

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija, tuvākajās stundās gaidāma vēl intensīvāka snigšana un sniega sega Rīgā palielināsies par 14 cm.

Meteorologi izsludinājuši oranžo brīdinājumu, par to, ka laika apstākļi kļūst bīstami. T.i., tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi. Esiet modrs un sekojiet līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas.

Redzamība snigšanas laikā pasliktināsies līdz 200-500 m. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, izvēlēties atbilstošu ātrumu un drošu distanci.

Sākoties intensīvai snigšanai, ielu, tiltu un pārvadu uzturētāji prioritāri ielu tīrīšanu un kaisīšanu atsāks pirmās un otrās kategorijas ielās. Prioritārās ielas ir ar sabiedriskā transporta un intensīvu transportlīdzekļu kustību. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

Atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām Rīgā, uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana ir jāpabeidz divu stundu laikā pēc snigšanas beigām, bet maģistrālo ielu brauktuvju tīrīšana - trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.