"Es neesmu mēslu izvedējs!" Matīss apsver iespēju atstāt "Rīgas satiksmi"

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Ceturtdien, 28.februārī, uz tikšanos ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu ieradies "Rīgas satiksmes" pagaidu vadītājs Anrijs Matīss. Pirms tikšanās viņš sarunā ar "TV3 Ziņām" norādījis, ka apsver iespēju atstāt darbu "Rīgas satiksmē".

Tiesa, šādi A.Matīss varētu rīkoties, ja negūs pārliecību, ka akcionāri atbalsta viņa rīcību.

Tāpat Matīss pirms tikšanās bija manāmi dusmīgs un satraukts. "TV3 Ziņām” viņš stāstīja, ka “nav nekāds mēslu izvedējs, ne izmeklētājs, ka nevar izstrebt visu, kas “Rīgas satiksmē” ir sadarīts pa desmit gadiem”.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka,, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgassatiksmes" iepirkumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu iegādi.

Reaģējot uz KNAB operatīvajām darbībām, visi pieci "Rīgas satiksmes" līdzšinējās valdes locekļi iesniedza Rīgasmēram Ušakovam atlūgumus. Tikmēr Ušakovs iecēlis pagaidu valdi četru cilvēku sastāvā. Pagaidu valdi vada Matīss, kā arī tajā iekļauti "Rīgas satiksmes" darbinieki Edmunds Zivtiņš, Jānis Geduševs un bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Armands Krūze.

Latvijā

Koalīcija vienojusies uz nenoteiktu laiku saglabāt samazinātu 12% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, pirmdien pēc valdību veidojošās partiju sanāksmes pauda zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).