Plūdu dēļ "Spicē'' slēgts veikals "Drogas" un "Elkor'' trauku nodaļa

Lielveikalā "Spice'', kur šopēcpusdien applūda pirmais stāvs, viss ūdens ir savākts. Lielveikals ''Rimi" un citi ''Spice'' veikali strādā ierastā ritmā, slēgts ir veikals "Drogas" un ''Elkor'' trauku nodaļa, biznesa portālu ''Nozare.lv'' informēja lielveikala tehniskais direktors Oskars Antāns.

Situācija pilnībā tiek kontrolēta, uzsvēra Antāns.

Jau ziņots, ka lielveikalā ''Spice'' applūdis pirmais stāvs, liecina biznesa portāla ''Nozare.lv" rīcībā esošā informācija pēc aculiecinieku teiktā.

''Ir applūdis veikals ''Drogas", kurā no jumta gāžas iekšā ūdens. Pircēji jau brien pa ūdeni. Situācija ir pilnīgi nekontrolējama, ūdeni savākt nav iespējams,'' klāsta notikuma aculiecinieks.

Tirdzniecības centra ''Spice'' tehniskais direktors, kas atrodas notikuma vietā un vada lietusgāzes seku likvidēšanu, skaidro pēc lietusgāzes izveidojušos situāciju: ''Spēcīgās lietusgāzes rezultātā kanalizācijā no lielveikala jumta un autostāvvietām ieplūda liels ūdens daudzums. Diemžēl Rīgas pilsētas lietus ūdens kanalizācijas kolektors nespēja uzņemt tik lielu ūdens daudzumu, un pārmērīgā ūdens spiediena rezultātā atsevišķās vietās lielveikalā tika deformētas caurules un dažos veikalos uz grīdas izplūda lietus ūdens. Lietus sekas tiek operatīvi likvidētas, ir piesaistīti papildspēki ūdens atsūknēšanai. Lielveikala uzkopšanai izsaukta "L&T'' uzkopšanas brigāde. "Spice"' un tās nomnieku veikali ir apdrošināti, apdrošinātāji ir informēti par radušos situāciju."

Antāns atzīst, ka līdzīgas situācijas nākotnē varētu novērst vienīgi, paplašinot Rīgas pilsētas lietus ūdens kanalizāciju.

Jau ziņots, ka Rīgu sasniedzis spēcīgs lietus, tāpēc lietusgāžu laikā vietām gan Rīgā, gan visā Latvijā redzamība pasliktināsies līdz 300-500 metriem, biznesa portālu ''Nozare.lv'' informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

LVĢMC brīdina, ka pērkona laikā vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 metriem sekundē.

LETA jau ziņoja, ka šodien stiprs lietus, kas mijas ar pērkona negaisu, sasniedzis Kurzemi un rīta pusē lija rajonā ap Liepāju, Ventspili, Mērsraga un Stendes apkaimē.

Karstais laiks šovasar Latvijā saglabāsies līdz pat augusta vidum. Gaisa temperatūra būs aptuveni plus 25 grādi pēc Celsija skalas vai pat vairāk.

Karsto laiku pavadīs īslaicīgas lokālas lietusgāzes, līdzīgi kā tas bija šonedēļ, kad vietām nedaudz, bet intensīvi lija. Nākamās nedēļas sākumā, kad kļūs salīdzinoši vēsāks, nokrišņi nav gaidāmi.

Svarīgākais