Kavējas veloceliņa no Rīgas centra uz Berģiem izbūves darbi

Lai arī pavasara sākumā bija iecerēts, ka jūlijā varēs atklāt jauno veloceliņu no Rīgas centra uz Berģiem, tomēr veloceliņa ierīkošana kavējas.

Patlaban ir noslēgta vienošanās ar veloceliņa būvnieku par līguma termiņa pagarinājumu, jo nepieciešams veikt korekcijas veloceliņa būvprojektā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārvaldes vecākā referente Ilze Ķēdže, izmaiņas būvprojektā nepieciešamas, jo šā gada maijā ir mainījies valsts standarts "Ceļu satiksmes regulēšanas luksofori", kas nosaka jaunas prasības arī ieplānotajiem luksoforiem šī veloceliņa maršrutā, palielinot veicamo projektēšanas un būvdarbu apjomu.

Veloceliņa būvniecības darbi gan nav apstādināti, piemēram, patlaban tiek veikta asfaltbetona ieklāšana lielākajā veloceliņa daļā, bet pēc tam sekos ceļa horizontālo apzīmējumu uzklāšana un luksoforu izbūve ieplānotajā veloceliņa maršrutā.

Precīzs būvdarbu beigu termiņš būs zināms pēc būvprojekta korekciju saņemšanas.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī Rīgā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu tika sākti jaunā veloceliņa no pilsētas centra līdz Berģiem būvniecības darbi.

Jaunais veloceliņš, kas sāksies pie Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra un Smilšu ielas krustojuma, bet noslēgsies Suitu ielā pie Rīgas administratīvās robežas, kopumā būs 14 kilometrus garš.

Veloceliņš ir Eiropas nozīmes veloceliņu tīkla maršruta "EuroVelo10" posms Rīgas pilsētas teritorijā.

Veloceliņa maršruts sāksies Smilšu ielas un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra krustojumā un turpināsies maršrutā - Bastejkalns-Reimersa iela-Esplanāde-Skolas iela-Bruņinieku iela-K.Valdemāra iela-Zirņu iela-Senču iela-Brīvības iela-Brīvības gatve un noslēgsies Suitu ielā pie pilsētas administratīvās robežas.

Veloceliņa būvprojektu izstrādāja SIA "Projekts 3". Projektā paredzēts, ka veloceliņš tiks izbūvēts, gan labiekārtojot ietves, gan izbūvējot pilnīgi jaunus veloceliņa posmus. Skolas ielā, Reimersa ielā un Bruņinieku ielā veloceliņš tiks ierīkots brauktuves malā, mainot maksas stāvvietu izvietojumu. Tādējādi automašīnu satiksmei tiks saglabāts līdzšinējais brauktuves platums.

Pēc veloceliņa izbūves no Juglas līdz pilsētas centram ar velosipēdu būs iespējams nokļūt 30 minūtēs, bet no Teikas līdz centram - 20 minūtēs.

Veloceliņš tiek būvēts pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma. Atklāta konkursa rezultātā tiesības veikt būvdarbus ieguva AS "Ceļu pārvalde".