Partijas aktīvisti brīvības pieminekli sargā ar suņiem

Patlaban pie Brīvības pieminekļa ir ieradušies seši cilvēki ar diviem suņiem, lai laikā, kamēr pie pieminekļa nav oficiālās goda sardzes, sargātu pieminekli, aģentūru LETA informēja Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Tīmane pastāstīja, ka pie pieminekļa kā parasti atrodas arī pašvaldības policijas patruļa un pagaidām viss noritot kā ierasts.

Kā ziņots, politiskā apvienība "Ražots Latvijā" gatavojas apsargāt pieminekli no tūristiem, kuri pēc nakts uzdzīves pie pieminekļa dodas nokārtot savas dabiskās vajadzības.

Viens no apvienības līderiem Edgars Jansons aģentūrai LETA apgalvoja, ka ar akciju vēlas uzsvērt, ka Latvijas valstiskumu, kura simbols ir Brīvības piemineklis, nevar nosargāt plikām rokām, tāpēc ir jāņem talkā suņi.

Jansons apgalvoja, ka tā nebūs vienīgā "Ražots Latvijā" akcija pie Brīvības pieminekļa. Nākamajās akcijās tikšot rādīts, "no kā jāsargā Latvija".

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.