Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas patversme aicina ziedot apģērbu

© F64

Rīgas patversme aicina rīdziniekus ziedot tīras, sausas un siltas vīriešu drēbes – jakas, džemperus, bikses, virsdrēbes, šalles, cimdus, zeķes, cepures un citu apģērbu, kā arī ziemas apavus, jo kopš aukstās sezonas sākuma vajadzība pēc vīriešu apģērba ir strauji palielinājusies.

Patversme aicina ziedot tādas drēbes, kādas pats ziedotājs būtu gatavs vilkt. Ja saplēsts un netīrs apģērbs un apavi nav derīgi ziedotājam, tad tos nevar izmantot arī citi cilvēki, tāpēc lūgums šādas drēbes neziedot. Vīriešu apģērbu un apavus var nogādāt Rīgas patversmē Maskavas ielā 208 jebkurā diennakts laikā, kā arī Rīgas patversmes Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem Katoļu ielā 57 katru dienu no pulksten 9 līdz 17. Pašlaik kopumā septiņās patversmēs vidēji diennaktī uzturas 642 cilvēki, taču šis skaits var pieaugt, aukstajam laikam pieņemoties spēkā.

Rīgas patversme arī aicina iedzīvotājus ziņot par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām un ja viņu redzeslokā nonāk cilvēki, kuri uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, tas ir, uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās. Tā ikviens var palīdzēt Mobilajai brigādei nodrošināt cilvēkiem, kuri palikuši bez pajumtes, nepieciešamo palīdzību, tajā skaitā siltu apģērbu, informāciju un nokļūšanu patversmē. Informāciju var sniegt pa tālruni 27023550 darba dienās no deviņiem rītā līdz pieciem vakarā. Rīgā darbojas septiņas patversmes, kurās var bez maksas uzturēties cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas un krīzes situācijā nonākušie cilvēki.

Rīgas domes Labklājības departaments atgādina iedzīvotājiem būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkiem, kuri nonākuši bezpalīdzīgā stāvoklī, zvanot pa vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112. No oktobra līdz janvārim Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā nogādāti 19 miruši cilvēki, kuru nāves cēlonis bijusi ķermeņa atdzišana. Vecākā no nosalušajiem ir kāda 80 gadu veca sieviete Latgalē. Viņa alkoholu nebija lietojusi.