Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas patversme aicina ziedot apģērbu

© F64 Photo Agency

Kopš aukstās sezonas sākuma vajadzība pēc vīriešu apģērba ir strauji palielinājusies, tāpēc Rīgas patversme aicina rīdziniekus ziedot tīras, sausas un siltas vīriešu drēbes – jakas, džemperus, bikses, virsdrēbes, šalles, cimdus, zeķes, cepures un citu apģērbu, kā arī ziemas apavus. Patversme aicina ziedot tādas vīriešu drēbes, kādas pats ziedotājs būtu gatavs vilkt. Ja saplēsts un netīrs apģērbs un apavi nav derīgi ziedotājam, tad tos nevar izmantot arī citi cilvēki, tāpēc lūgums šādas drēbes neziedot.

Portāls "riga.lv" informē, ka vīriešu apģērbu un apavus var nogādāt Rīgas patversmē, Maskavas ielā 208, jebkurā diennakts laikā, kā arī Rīgas patversmes Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem Katoļu ielā 57, katru dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Papildus Rīgas patversme aicina iedzīvotājus ziņot par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām, un, ja viņu redzeslokā nonāk cilvēki, kuri uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, t.i., uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās, tādējādi palīdzot Mobilajai brigādei nodrošināt cilvēkiem, kuri palikuši bez pajumtes nepieciešamo palīdzību, tai skaitā, siltu apģērbu, informāciju un nokļūšanu patversmē. Informāciju var sniegt pa tālruni 27023550 darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00.

Rīgas domes Labklājības departaments atgādina iedzīvotājiem būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkiem, kuri nonākuši bezpalīdzīgā stāvoklī, zvanot pa Vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, pa Valsts policijas palīdzības tālruni 110 vai pa Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta tālruni 113.