Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Alfā" nav konstatēti pārkāpumi, kas apdraudētu apmeklētāju drošību

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) otrdien veiktajā pārbaudē tirdzniecības parkā "Alfa" netika konstatēti pārkāpumi, kas tieši apdraudētu apmeklētāju drošību, pastāstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola

Durvis evakuācijas ceļos darbojās, jo nepilnības, uz kurām norādījuši apmeklētāji, bija novērstas pirms VUGD pārbaudes.

Dienestā gan apliecināja, ka vienā no objekta daļām nedarbojās balss izziņošanas sistēma, un šis pārkāpums novērsts jau pārbaudes laikā. Savukārt, konstatējot pārkāpumu par objekta darbinieku rīcību, kas neatbilst rīcības plānam ārkārtas gadījumā, objektā būs jāveic atkārtotu darbinieku instruktāžu.

"Par konstatētajiem pārkāpumiem objekts tiks saukts pie administratīvās atbildības," norādīja VUGD.

Vītola arī atgādināja, ka VUGD regulāri veic pārbaudes tirdzniecības centros. Gadījumā, ja tiktu konstatēts pārkāpums, kas apdraud apmeklētājus, tiktu pieņemts lēmums vai izsniegts brīdinājums par objekta vai tā daļas slēgšanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka iedzīvotāju sūdzību dēļ VUGD otrdien veica ārkārtas ugunsdrošības pārbaudi tirdzniecības parkā "Alfa".

Nedēļas nogalē Latvijas medijos izskanēja informācija, ka piektdien, 18.janvārī, tirdzniecības parkā notika evakuācija, taču tās laikā atklājies, ka vienas no avārijas izejas durvīm ir slēgta, un kad tās atlauztas, cilvēki nonākuši būvlaukumā.

Tāpat ziņots, ka "Linstow Center Management" un "Multi Corporation" tirdzniecības parka "Alfa" paplašināšanu sāka 2017.gada oktobrī. Projekta kopējās investīcijas sasniedz 55 miljonus eiro, un to plānots pabeigt 2019.gada augustā.

Paplašināšanās projekts palielinās tirdzniecības parka "Alfa" platību par 30 000 kvadrātmetru, kopējai tirdzniecības centra platībai sasniedzot 100 000 kvadrātmetru, bet nomnieku skaitu no 170 plānots palielināt līdz 250.

Būvdarbus veic uzņēmums "Merks", bet tos uzrauga "Forma 2".