Ķīpsalā notiek mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde

Rīt Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā turpināsies lielākais pasākums dzīvnieku mīļotājiem - starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "Pet Ekspo 2009", kas ietver starptautiskās kaķu un suņu izstādes, dažādus paraugdemonstrējumus un šovus, kā arī iespēju klātienē apskatīt dažādus mājdzīvniekus, mājputnus un eksotiskos mīluļus: dažādu šķirņu trušus, pērļu vistiņas, runājošus papagaiļus, dekoratīvos baložus, jūrascūciņas, fretkas un daudzus citus dzīvniekus.

Pirmoreiz klātienē var iepazīties ar smirdīgo smukulīti skunksu, kas pērn atceļojis no Amerikas un šobrīd mīt minizoodārzā Iecavas pusē, kur laidis pasaulē arī pirmos pēcnācējus. Šie ir vienīgie skunksi ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Pirmoreiz izstādes apmeklētāji varēs aplūkot arī Peruāņu pundurcūku.

Šogad starptautiskajā suņu izstādē piedalīsies vairāk nekā 1500 suņi no Latvijas un ārzemēm. Būs iespēja aplūkot bulgāru aitusuņu un Ļudogorskas dzinējsuņu (Latvijā pirmoreiz!) šovu, teatralizētu šovu "Flora un fauna", suņu modes šovu, kā arī suņu netradicionālo un tradicionālo dresūru.

Starptautiskajā kaķu izstādē piedalās 500 kaķu, pārstāvot teju visas pasaulē zināmās kaķu šķirnes. Pirmoreiz notiks kaķu buduāru šovs, kurā varēs aplūkot 40 speciāli izstādes vajadzībām darinātus krāšņus kaķu buduārus. Izstādes laikā notiks arī sudraba krāsas kaķu šovs.

Līdzās starptautiskajām kaķu un suņu izstādēm notiks arī jauntrušu izstāde un būs aplūkojama trušu pilsētiņa ar dažāda lieluma mājiņām, ielām, laternu stabiem un aku.