Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Naktī Rīgā ievērojami pieaugusi sniega sega - tik daudz sniega šoziem pilsētā ir pirmo reizi!

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Kopš otrdienas vakara sniega segas biezums Rīgas centrā pieaudzis no 7 līdz 15 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumi.

Tik daudz sniega šoziem Rīgā ir pirmo reizi.

Atbilstoši meteoroloģiskā radara datiem vairāk snidzis Rīgas ziemeļos un austrumos, kā arī vietām Carnikavas, Ādažu, Garkalnes, Stopiņu, Ropažu, Salaspils un Ikšķiles novadā.

Valsts lielākajā daļā aizvadītajā naktī nav būtiski snidzis un sniega segas biezums palicis nemainīgs, tas ir no viena centimetra Liepājā līdz 30 centimetriem valsts galējos austrumos.

Ceturtdien sniegs strauji kusīs, vietām Latvijas rietumu un centrālajā daļā sniegs nokusīs, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu Rīgā spēcīgi sniga, turklāt pustrijos naktī galvaspilsētā reģistrēts arī zibens spēriens - pirmais Latvijā 2019.gadā.

Sniegu un pērkona negaisu sagādāja no Rīgas jūras līča nākoši gubu mākoņi. Tie veidojās, aukstam gaisam plūstot pār relatīvi silto ūdeni. Ziemeļrietumu vēja ietekmē mākoņi visvairāk skāra galvaspilsētu un tās apkaimi.

Iepriekš 2018.gada 27.novembra vakarā Rīgā snigšanas laikā tika reģistrēti trīs zibens spērieni. Pērkona negaiss piekrastē ir teju katru ziemu, visbiežāk Dienvidkurzemes piekrastē, kur parasti ir siltāks ūdens jūrā.