Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ugunsgrēkā Rīga izglābj 19 cilvēkus; liesmu dzēšanas laikā cieš glābējs

Attēlam ilustratīva nozīme © F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.janvāra plkst. 6.30 līdz 9.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus, no kuriem 17 bija uz ugunsgrēkiem un 17 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 8.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg pilnā platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 12.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.47 VUGD saņēma izsaukumu uz dzīvojamo māju Rīgā, kur bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka daudzstāvu dzīvojamā mājā ar atklātu liesmu deg dzīvoklis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 15 cilvēki.

Izmantojot autokāpnes un glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglāba 19 cilvēkus, no kuriem četri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 20.37 ugunsgrēks tika lokalizēts un tajā 35m2 platībā dega dzīvoklis. Veicot ugunsgrēka dzēšanas un cilvēku glābšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc mediķu apskates varēja turpināt darbu.

Plkst. 23.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.