Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ņem vērā! Daļēji atjaunos satiksmi gar Kalnciema ielas graustu

© F64

Kalnciema ielā 2B esošā nama demontāžās dēļ ierobežotā satiksme šodien tiks daļēji atjaunota.

Satiksmei tiks atvērta viena braukšanas josla, bet vēl pēc nedēļas tiks spriests arī par otras joslas atvēršanu satiksmei. Kalnciema ielā esošā sabiedriskā transporta pieturvieta gan tur atjaunota netiks un vismaz tuvāko pusgadu atradīsies citā vietā.

Vienlaikus gar demontējamā Kalnciema ielas 2B nama sienu, kas skar Meža ielu un Raņķa dambi, tiks uzstādīts arī gājēju tunelis, lai garantētu drošu iedzīvotāju pārvietošanos.

Satiksme Kalnciema ielas un Raņķa dambja apkaimē ir slēgta no 25.novembra. Šajā posmā mainīta arī sabiedriskā transporta kustība un 3.maršruta autobusi centra virzienā uz Pļavniekiem brauc pa apvedceļu - Daugavgrīvas iela - Krēslas iela - Slokas iela - Kalnciema iela līdz Raņķa dambim, kur atgriežas maršrutā.

Pagājušā gada 25.novembrī ēkā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Lai novērstu ugunsgrēkā radīto seku bīstamību un apdraudējumu pilsētvidei, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā 19.decembra sēdē pieņēma lēmumu par ēkas fasādes daļēju demontāžu līdz līmenim, kad būvinženieri sniegs atzinumu, ka tā ir pilnībā droša.