Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Brīvdienās Ķīšezerā ielūzuši trīs jaunieši

© F64

29.decembrī pulksten 18.54 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par divām meitenēm, kuras ielūzušas Ķīšezerā. Uz notikuma vietu nosūtītas tuvākās Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes autopatruļas. Policisti netālu no norādītās vietas Mežaparkā sastapa izsaucēju. Blakus viņai stāvēja divas izmirkušas, raudošas un pārsalušas meitenes. Pusaudzes nekavējoties ieaicinātas policijas operatīvajā transportlīdzeklī, kur viņām lūgts novilkt slapjās virsdrēbes. Policisti novilka savas dienesta jakas un ar tām meitenes sasedza. Vienlaikus izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Pārrunu laikā noskaidrots, ka līdzās meitenēm bijis arī puisis. Pusaudži bija nolēmuši iet gar Ķīšezera krastu, taču krasta līniju tumsā pazaudējuši un aizgājuši ūdenstilpnes virzienā. Ejot dziļāk, ledus palicis aizvien plānāks līdz visi trīs ielūzuši. Par laimi bērniem izdevies pašu spēkiem izkļūt no ūdens. Puisis pēc izglābšanās aizskrējis pēc palīdzības uz Ķīšezera glābšanas staciju, bet meitenes nolēmušas doties uz mājām. Pārsalušās pusaudzes Mežaparkā pamanījusi kāda garāmgājēja, kura nekavējoties par radušos situāciju informēja policiju.

Tajā pašā laikā no Ķīšezera glābšanas stacijas saņemta informācija, ka pie likumsargiem pēc palīdzības ieradies kāds izmircis puisis. Pusaudzis ielūzis Ķīšezerā kopā ar vēl divām meitenēm, taču viņu ielūšanas vietu viņš nevarēja norādīt. Glābējiem nodota informācija, ka meitenes ir atrastas.

Drīz vien notikuma vietā ieradās mediķi, kuri nolēma visus trīs pusaudžus nogādāt slimnīcā. Par notikušo informēti bērnu vecāki.