Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sveicam! Rīgas pašvaldībā izraudzīts gada policists

© F64

Goda zīme "Gada policists" šogad tiks piešķirta Rīgas pašvaldības policijas (RPP) inspektoram Mārim Maļinovskim.

Maļinovskis RPP strādā no 2013.gada un amata pienākumus pilda RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļā. Viņš ikdienas darba pienākumi saistīti ar profilaktisko un izglītojošo darbu ar bērniem. Viņa pienākumos ietilpst likumpārkāpumu novēršana pusaudžu vidū, bērnus tiesiski izglītojot un vienlaikus veicinot bērnu orientāciju uz sabiedriskām un vispārcilvēciskām pamatvērtībām - izglītību, ģimeni, darbu un veselīgu dzīvesveidu.

Šogad Maļinovskis organizējis 450 izglītojošas lekcijas Rīgas skolās par tēmām "Drošības un kārtības noteikumi uz ielas", "Tavas personīgās drošības noteikumi", "Drošības un kārtības noteikumi internetvidē", "Skolēnu pienākumi, tiesības un atbildība", "Drošības noteikumi mājās", "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā" un vairākām citām tēmām.

Projektā, kas radīts sadarbībā ar SIA "Rīgas satiksmi", Maļinovskis šī gada laikā novadījis arī 17 mācību stundas 395 audzēkņiem, iepazīstinot bērnus ar ceļu satiksmes drošības jautājumiem īpaši aprīkotā "Drošības busiņā". Tāpat inspektors organizējis "Mobilās drošības stundas", kuru laikā kopā ar satiksmes kontrolieriem tiek stāstīts par uzvedību sabiedriskajā transportā, drošību un citiem noteikumiem.

Pēc RPP vadības paustā, Maļinovskis, pildot darba pienākumus, izrāda iniciatīvu, nepārtraukti pilnveido savas profesionālās zināšanas, prasmes un iemaņas, kā arī ir iemantojis bērnu, skolēnu un viņu vecāku uzticību, tādējādi veicinot iedzīvotāju uzticību arī RPP.