Vaļņu ielas bedraino bruģi remontēs

© f64

Vaļņu ielas bruģis Rīgā vietām ir līdzens kā galds, bet vietām, pa to ejot, var kaklu nolauzt – ielas segums ir bedrains, izdrupušiem betona bruģakmeņiem klāts. Tas nav atjaunots kopš padomju laikiem un Rīgas domes Satiksmes departamentā pat nezina, kurā gadā Vaļņu iela remontēta. Vismaz kopš 1997. gada tas noteikti nav darīts.

Šonedēļ Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti atbalstīja finansējuma piešķiršanu no budžeta programmas Mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām, lai Satiksmes departaments varētu atjaunot bruģa segumu Vaļņu ielas posmā no Teātra ielas līdz Mucenieku ielai jau šogad. Šajā posmā patlaban seguma stāvoklis ir viskritiskākais, norāda Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ieva Prauliņa. Kopumā plānots atjaunot bruģi 470 kvadrātmetru apjomā, un remonts izmaksās 9,6 tūkstošus latu bez PVN.

Satiksmes departamentā informē, ka pēdējo trīs gadu laikā (no 2008. līdz 2010. gadam) Vaļņu ielas posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai dažu kvadrātmetru platībā ir veikti tikai pazemes komunikāciju remontdarbi – labota lietus ūdens kanalizācija, ūdensvads un gāzes vads. Pašlaik departamenta rīcībā nav arī informācijas par to, kādai slodzei bruģis bijis paredzēts un vai mašīnas, ar kurām pašlaik pieved preces Vaļņu ielas tirdzniecības vietām, ir vainojamas pie ielas seguma bojājumiem.

Satiksmes departaments, arī iesniedzis veicamo darbu apjomu, lai vismaz nedaudz savestu kārtībā pilsētas ielas un citus satiksmes infrastruktūras objektus, piemēram, gājēju tuneļus. "Rīgas 2010. gada budžetā tika ievērojami samazinātas finanses satiksmes infrastruktūrai, kā rezultātā ielu kopējais tehniskais stāvoklis pasliktinās, jo nav iespējams veikt seguma atjaunošanas darbus nepieciešamajā apjomā. Regulāri tiek saņemtas iedzīvotāju sūdzības par slikto asfaltbetona segumu pilsētas ielās, kā arī par gājēju tuneļa Gogoļa ielā grīdas neatbilstošu tehnisko stāvokli," vēstulē Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja pienākumu pildītājam Vadimam Baraņņikam raksta Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Agita Stapkēviča.

Lai izremontētu ielu asfaltbetona segumu, grīdu tunelī zem Gogoļa ielas, atjaunotu Vaļņu ielas bruģi un uz Dienvidu tilta uzstādītu meteostaciju, šogad būtu nepieciešami 306 000 latu bez PVN. Piemēram, meteostacijas uzstādīšanas izmaksas aprēķinātas 20 000 latu apmērā, bet visvairāk izmaksās Volguntes ielas remontdarbi – 14 673 latus (cenas norādītas bez PVN). Ziemeļu rajonā plānots labot 12 ielas, bet Kurzemes rajonā – tikai vienu – Daugavgrīvas ielas posmu no Krēslas ielas uz centra pusi. Savukārt Centra rajonā ielas segumu atjaunos Stabu ielā, posmā no Tērbatas ielas līdz Čaka ielai, un trijos Čaka ielas posmos.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais