Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Gods kalpot Rīgai" biedru vidū Ameriks uzticību nav zaudējis

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Partijas "Gods kalpot Rīgai" biedru vidū partijas priekšsēdētājs Andris Ameriks uzticību nav zaudējis, paziņoja aptaujātie partijas valdes locekļi.

Partijas valdes loceklis un Rīgas domes deputāts Vjačeslavs Stepaņenko sacīja, ka Ameriks partijas biedru vidū joprojām bauda uzticību un rosināt partijas priekšsēdētāja nomaiņu nav plānots. "Viņš savu lēmumu atkāpties no vicemēra amata pamatoja ļoti kodolīgi un precīzi. No partijas biedriem nekādas šaubas par viņu nav izskanējušas," sacīja deputāts.

Līdzīgu viedokli pauda arī GKR valdes loceklis un Rīgas domnieks Dainis Turlais, norādot, ka šodien notikušajā frakcijas sēdē nekas neesot liecinājis par to, ka Ameriks būtu zaudējis biedru labvēlību. "Jautājums par viņa atcelšanu no priekšsēdētāja amata dienaskārtībā nav parādījies un par to mēs runājuši neesam," pauda amatpersona.

Arī GKR valdes loceklis un deputāts Oļegs Burovs sacīja, ka "nezinot nevienu partijas biedru, kuram būtu šaubas par Ameriku kā partijas vadītāju". "Es nedomāju, ka pazīšanās ar kādu cilvēku ir pamats tik nopietnām apsūdzībām. Mēs ticam, ka viņš šajos darījumos nav iesaistīts. Viņa lēmums atkāpties ir ļoti cienījams, jo daudzi parasti runā par politisko atbildību, taču parasti ar abām rokām un kājām turpina turēties pie krēsla," sprieda Burovs, kategoriski noraidot jebkādas šaubas par Ameriku kā GKR priekšsēdētāju.

Šī gada novembrī Ameriks par partijas GKR priekšsēdētāju tika pārvēlēts vienbalsīgi.

Kā ziņots, Rīgas vicemērs Ameriks nolēmis atkāpties no amata. Viņš uzskata, ka apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, viņa, Rīgas domes un GKR reputācija ir apdraudēta.

Galvaspilsētas priekšsēdētāja vietnieka amatu viņš ieņēma kopš 2010.gada.

Ameriks no amata atkāpies laikā, kad Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību "Rīgas satiksme" satricinājis korupcijas skandāls, kurā pagājušajā nedēļā tika aizturēts arī bijušais uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs paziņojis, ka lietā ir iesaistītas arī Rīgas domes amatpersonas.

Pavisam šajā kriminālprocesā aizturētas septiņas personas, no kurām sešām, tai skaitā arī Bemhenam, kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.