Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Dzelteno e-talonu tagad rotās skolnieces Paulas zīmējums

GANDARĪJUMS. Paula un viņas mamma Ina ir ļoti saviļņotas par uzvaru zīmējumu konkursā © Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

6. klases skolniecei Paulai ļoti patīk dejot, tuva arī akrobātika, un šad tad viņa labprāt savu radošo dzirksti uzliek uz papīra, radot zīmējumus. Viens no viņas darbiem ir izpelnījies ļoti lielas simpātijas – viņa piedalījās Rīgas satiksmes dzeltenā e-talona jaunā dizaina zīmējumu konkursā un ieguva godpilno pirmo vietu. Tagad viņas zīmējums rotās 2 miljonus e-talonu, kas jau nonākuši tirdzniecībā.

Rīgas satiksmes zīmējumu konkursam ir sena vēsture - tas tiek rīkots deviņus gadus. Konkursa dalībnieku vidū bijuši gan dažādu mākslas skolu audzēkņi, bērni no bērnunamiem, Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļas pacienti un citi mazie rīdzinieki.

TIRDZNIECĪBAS VIETĀS jau pieejams jaunā dizaina dzeltenais e-talons, uz kura attēlots Paulas zīmējums. Jaunā e-talona kopējā tirāža ir 2 miljoni / Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šogad, kas ir Rīgas satiksmes 15. jubilejas gads, dzeltenā e-talona jauno dizainu radīja uzņēmuma darbinieku bērni. Pavasara pilnbriedā viņi tika aicināti uz kopīgu ekskursiju uzņēmumā un pēc tam, iedvesmojušies no redzētā, katrs radīja savu zīmējumu. Pasākumā piedalījās 16 bērni. Kad darbiņi bija gatavi, par tiem no 28. maija līdz 30. jūnijam norisinājās balsošana interneta vietnē www.rigassatiksme.lv. Kopumā par zīmējumiem tika nobalsots gandrīz 4700 reizes (no vienas IP adreses dienā varēja nobalsot vienu reizi). Konkurence bijusi sīva, un līdera pozīcijas mainījušās. Tomēr galu galā vislielāko atzinību ieguva Paulas zīmējums, par to tika saņemtas 1078 balsis, kas ir par 74 balsīm vairāk nekā otrās vietas ieguvējai Ana-stasijai, par kuras darbu tika balsots 1004 reizes.

Paula un viņas mamma Ina stāsta, ka balsošanas rezultātiem līdzi sekots vai ik dienu. «Balsošanā iesaistījās gan radi un draugi, gan Paulas klasesbiedri, viņas mazā brāļa bērnudārza draugu vecāki, deju skolas Dzirnas kolektīvs, kurā dejo arī Paula. Paldies visiem par atbalstu!» saka Ina. Lai arī Paulai zīmēšana nav sveša nodarbe, tomēr sirds vairāk pieder dejai. Viņa Dzirnās dejo kopš 1. klases. Nedēļā esot 3 nodarbības, taču, kad sākas gatavošanās kādam konkrētam pasākumam, mēģinājumu grafiks kļūst vēl saspringtāks. Bet Paula par to nebēdā - ja kaut kas patīk, tad tas nav par grūtu. Šobrīd pozitīvu pacēlumu dod arī uzvara zīmējumu konkursā.