Trešo Adventi Rīgas dievnamos sagaida ar koncertiem

© F64

Sagaidot trešo Adventi, Rīgas dievnamos šodien gaidāmi vairāki svētku koncerti, informēja Rīgas domē.

Šodien gaidāmo svētku ieskaņas gaisotne valdīs Ēbelmuižas parkā, kultūrtelpā "Strops", kur darbosies laimes liešanas darbnīca kopā ar rotkali Vitautu Straupi un muzicēs dziesminiece Anta Eņģele.

Šajā dienā radošā darbnīca "Botāniskā gleznošana - Ziemassvētku zvaigzne" pieaugušiem būs pieejama arī muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs", bet Rīgas Sv. Pētera baznīcā skanēs koncerts "Pulenks. Perts. Prauliņš".

16.decembrī Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks koncerts "Cantus Angelicus", bet Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks koncerts "Lūgšana Dievmātei".

Savukārt Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā klausītājiem būs iespēja dzirdēt dziesmas "Klusa nakts, svēta nakts" 200 gadu jubilejas koncertu. Kora mūzikas cienītāji aicināti uz koncertzāli "Ave Sol", kurā notiks koncerts "Ziemassvētku skaņas", kā arī uz Zirgu ielas koncertzāli, kur dziedās kamerkoris "Vidus" un muzicēs ģitārists Āris Ozols. Solists Juris Vizbulis kopā ar bērnu un jauniešu vokālo ansambli "Kolibri" apmeklētājus priecēs koncertizrādē "Vecīša cimdiņš", kas notiks kultūras centrā "Mazā ģilde".

Trešās adventes svētdienā turpināsies koncertu cikls "Adventa mūzikas svētki Rīgā", aicinot klausītājus uz Rīgas Mārtiņa baznīcu, kurā koncertēs Laine Ligere-Stengrēvica, Helvijs un Agnese Stengrēvici, bet Leona Sējāna, Ievas un Matīsa Akurateru priekšnesumu varēs baudīt Latvijas Apvienotajā metodistu baznīcā.

Svarīgākais