Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā sākas festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš"

© F64

No šodienas līdz 13.janvārim Rīgā notiks vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš", informēja Rīgas domē.

Šajā laika posmā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apskatīt kopumā 39 vides mākslas darbus - neierastas formas Ziemassvētku egles, ar interesantām mākslinieku idejām un objektu īstenošanā pielietoto materiālu daudzveidību.

Festivāla laikā Rīgā būs redzami gan šogad tapuši 18 jauni vides objekti, gan jau iedzīvotāju iemīļoti, iepriekšējos gados veidoti darbi. Oriģinālus darbus, radītus speciāli festivāla norisei, piedāvā kā profesionāli mākslinieki un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, tā arī aktīvisti un uzņēmēji.

Deviņu gadu laikā izgatavoti un pilsētvidē eksponēti vairāk nekā 200 darbi, norāda Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars.

Vienlaikus viņš norāda, ka gadu gaitā ziņa par festivāla norisi ir sadzirdēta ārpus Latvijas, un vairāki festivāla vides objekti ir bijuši skatāmi kaimiņvalstu - Lietuvas un Igaunijas - galvaspilsētās. "Interesi par festivālu ir izrādījuši arī Vācijas, Krievijas, Japānas, Itālijas un citu valstu mediji, atzīstot, ka tas ir oriģināls, viens no savdabīgākajiem un tūristu apskates vērtiem pasākumiem gan Rīgā, gan Eiropā," saka Kambars.

Izstaigāt festivāla maršrutu interesentiem palīdzēs īpaši sagatavota karte, kas būs pieejama gan interneta vietnē "www.eglufestivals.lv", gan Tūrisma informācijas centros.