Kāpēc ziema Rīgā sagaidīta ar pamatīgiem sastrēgumiem?

© Mārtiņs Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Pirmais zemledus makšķernieks ir gandrīz noslīcis, tātad ziema ir iestājusies. VAS Latvijas Valsts ceļi regulāri brīdina par braukšanas apstākļiem uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aktuālos satiksmes sablīvējumus var redzēt arī Rīgas domes mājaslapā https://www.riga.lv/lv/waze.

Pirmais nopietnākais sniegs Latvijā uzsniga novembrī un arī decembrī no sniegpārslām neizvairīsimies. Snigšanas laikā Rīgā satiksme ir lēnāka, turklāt braukšanas ātrumu ietekmē arī remonti. Jo ierobežotākā teritorijā tie notiek, jo lēnāk kustas visi transporta veidi. Piemēram, Pārdaugavā dažādu apstākļu dēļ satiksmes sablīvējumi pašlaik veidojas neierastās vietās, bet ikdienišķie sastrēgumi ir pazuduši.

Līdz vakardienai sabiedriskajam transportam bija slēgta dzelzceļa pārbrauktuve Slokas ielā, komunikāciju izbūve notiek Dzirciema ielā un Daugavgrīvas ielā, virzienā uz Pulka ielu, ugunsgrēka dēļ Kalnciema ielas un Raņķa dambja kvartālā uz laiku ir slēgta satiksme virzienā uz centru. Satiksmes pārkārtojumi ir samazinājuši regulāros sastrēgumus dažos Daugavgrīvas ielas posmos, jo autovadītāji meklē un atrod alternatīvas apbraukšanas iespējas, kā arī komunikāciju izbūves dēļ pie Ūdens ielas Daugavgrīvas ielas brauktuve uz laiku ir paplašināta uz ietvju rēķina. Plānojot pārvietošanās maršrutus Rīgā, informāciju par notiekošiem un plānotajiem remontiem uz ielām var iegūt Satiksmes departamenta mājaslapā.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka ielu, tiltu un pārvadu uzturēšanas darbos iesaistījis visas pilsētai pieejamās tehnikas vienības. Ziemas sezonā pilsētas ielu uzturētāji strādā diennakts režīmā, bet stipras snigšanas laikā ielas netiek tīrītas. Kad sniegs ir mitējies, tad brauktuves tiek tīrītas, un arī tad palēnina satiksmi.

Rīgas pašvaldības Satiksmes vadības centrā pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80003600 tiek sniegta informācija par braukšanas apstākļiem un satiksmes ierobežojumiem Rīgā, tur pieņem sūdzības par applūdušām ielām, atvērtiem aku vākiem, bojātiem luksoforiem, neiztīrītu, bīstamu ceļu, bedrēm uz ielas.

Satiksmes departamenta speciālisti aicina pārbaudīt transportlīdzekļu tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem, lai neapdraudētu savu un citu drošību.

Svarīgākais