Ņem vērā! Aizliegts atrasties uz Rīgas ūdenstilpju ledus

© F64

Ņemot vērā laikapstākļus un meteoroloģiskās prognozes, kas liek domāt, ka ledus kārta uz ūdeņiem vēl neveidojas pietiekami izturīga, Rīgas dome no šodienas noteikusi aizliegumu atrasties uz pilsētas administratīvajā teritorijā esošo un piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus, pavēstīja Rīgas domes pārstāve Aira Šmelde.

Paaugstinātas bīstamības periodā ir aizliegts atrasties uz Rīgas ūdenstilpju ledus.

Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma izpildi kontrolē Pašvaldības policija. Atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu tiek izteikts brīdinājums vai uzlikts naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt, cilvēkiem, kas aizlieguma laikā uz ledus atradīsies alkohola reibumā, draud sods no 15 līdz 100 eiro.

Ledus kārtai nostiprinoties, atsevišķās ūdenstilpju vietās pašvaldība var aizliegumu atcelt, par ko tiks ziņots atsevišķi

Latvijā

Akciju sabiedrības “Balticovo” un tās apakšuzņēmuma SIA “Bovo Gas” 1012 m2 plašajā, praktiski sterilajā angārā sāk ražot biogāzi – gadā 17 000 000 m3, un tuvajā laikā tiks uzstādītas iekārtas, lai gadā sašķidrinātu 7 000 000 m3 pārtikas klases oglekļa dioksīda. Taču tas vēl nav viss – gāzes ražošanas iekārtām un industriāliem trokšņiem pildītā telpa acumirklī spēj pārvērsties par krāšņu koncertzāli, kurā vienotā harmonijā savijas industriālais troksnis, gaismas mūzika, instrumentu un solista balss melodijas.

Svarīgākais