Otrdienas vakarā Rīgā nogrand pērkons

© SCANPIX

Otrdienas, 27.novembra vakarā, sociālo tīklu lietotāji publicētajos ierakstos neslēpa izbrīnu par Rīgā dzirdētajiem pērkona dārdiem.

Neilgi pēc plkst.22:00 snigšanas laikā fiksēti trīs zibeņi, mikroblogošanas vietnē twitter informē meteorologs Toms Bricis. "Piekrastē tas notiek gandrīz katru ziemu. To izraisa auksta gaisa ieplūde virs siltiem Rīgas līča ūdeņiem, rodas lieli gubu mākoņi, kuros ir ūdens šķidrā, tvaika un sasalušā veidā, kas ir dažādi lādēts, rodas zibens," skaidro speciālists.

Jau vēstīts, ka otrdien līdz ar saulrietu Latvijā atsāksies gaisa temperatūras pazemināšanās un ceļu apledošana, prognozē sinoptiķi. Naktī uz trešdienu sals daudzviet pastiprināsies līdz -8..-13 grādiem.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais