Rīgas dome aicina Ministru prezidentu atbalstīt autostāvvietu izveidi invalīdiem

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs, Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, aicinot atbalstīt invalīdu autostāvvietas izveidi Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas tuvumā pie Satiksmes ministrijas ēkas Gogoļa ielā 3.

Padomē, ņemot vērā Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizēšanas un kustības drošības nodaļas speciālistu viedokļus, tika apspriestas invalīdiem domāto autostāvvietu izveidošanas iespējamās vietas.

Tā kā stacijas tuvumā pastāv zemes īpašuma tiesību ierobežojumi, padome secināja, ka optimālākais risinājums būtu autostāvvieta Gogoļa ielas pusē, un nolēma vērsties pie Satiksmes ministrijas ar lūgumu izveidot invalīdu autostāvvietas pie ministrijas ēkas. Savukārt no Satiksmes ministrijas tika saņemta atbilde, kurā norādīts, ka teritorijā starp ēku Gogoļa ielā 3 un Dzelzceļa staciju atrodas Valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš”, kā arī Satiksmes ministrijas autostāvvietas, kas jau tagad ir nepietiekamas visiem ēkā nodarbinātajiem un saimniecisko darbību veicējiem.

Ņemot vērā to, ka Saeima šogad 28. janvārī ratificēja ANO konvenciju „Par personu ar invaliditāti tiesībām”, kas paredz arī vides pieejamības nodrošināšanu invalīdiem, L.Kurdjumovs padomes vārdā lūdz Ministru prezidenta atbalstu, lai pie Dzelzceļa stacijas tiktu izveidota atbilstoša infrastruktūra, tostarp, autostāvvietas invalīdiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.