Dzīvnieku draugi Rīgā dosies gājienā par dzīvniekiem

© Pixabay

Visi dzīvnieku draugi ir aicināti pievienoties pirmajam Latvijas gājienam par dzīvniekiem, kas notiks šo sestdien, 24. novembrī Rīgā. Pasākuma mērķis ir veicināt dzīvnieku aizsardzības uzlabošanu un panākt pozitīvas izmaiņas Latvijas likumdošanā. Gājiena dalībnieku pulcēšanās plānota no plkst. 12.30 Rātslaukumā.

Šobrīd Latvijā tūkstošiem dzīvnieku mīt pamesti ielās, kur sastopas ar cilvēku neiejūtību. Miljoniem dzīvnieku ir ieslodzīti industriālās fermās vai pavada savu dzīvi ciešanās zvēraudzētavu sprostos. Dzīvnieki nespēj sevi aizstāvēt un iestāties par savu brīvību.

Gājienu par dzīvniekiem organizē dzīvnieku tiesību aizstāvības biedrība “Dzīvnieku brīvība”, aicinot pievienoties ikvienu dzīvnieku draugu, lai parādītu, ka Latvijas sabiedrībai rūp dzīvnieku liktenis un labklājība.

“Mēs sagaidām, ka brīžos, kad dzīvnieku aizstāvības jautājumi tiek apspriesti kādā varas institūcijā, tie tiek uztverti kā nopietnas, sabiedrībā svarīgas problēmas. Šis gājiens pārstāv katru dzīvnieku draugu, un mēs vēlētos, lai arī valsts radītās sistēmas pārstāvētu sabiedrības balsi," uzsver Maija Krastiņa, gājiena rīkotāju pārstāve.

Gājiens par dzīvniekiem 24. novembrī notiks arī Tallinā, kur tā būs jau otrā reize, kad Igaunijas dzīvnieku draugi vienojas kopīgā akcijā dzīvnieku atbalstam. Savukārt Viļņā, Varšavā, Kijevā un citās Eiropas pilsētās gājieni par dzīvniekiem ir ikgadēja tradīcija, pulcējot tūkstošiem dalībnieku un atbalstītāju.

Plašāka informācija par gājienu un radošajām aktivitātēm Facebook pasākumā: https://ej.uz/gdz2018.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais