Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

25 biznesa idejām Rīgas dome piešķirs 2000 eiro

© AFP/ SCANPIX

Atbalstot jaunos uzņēmējus, Rīgas dome 25 biznesa idejām plāno piešķirt 2000 eiro lielu atbalstu, informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Solvita Brence.

Brence atgādinā, ka septembra sākumā noslēdzās pieteikumu pieņemšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras jau desmito reizi rīkotajam inovatīvo biznesa ideju konkursam "Ideju kauss". Taču šogad "Ideju kauss" tika rīkots sadarbībā ar Rīgas domi, kas izveidojusi jaunu atbalsta programmu uzņēmējdarbībai - "Rīgas drosmes grants", kas ir jauns atbalsta instruments agrīnā stadijā esošu biznesa ideju attīstībai.

Šogad programmā pieejamais finansējums ir 50 000 eiro.

Granta izlietojumu administrēs Rīgā esošie augstskolu biznesa inkubatori - Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Ekonomikas kultūras augstskolas, Banku augstskolas, RISEBA un Turības. Granta saņēmēji sadarbībā ar biznesa inkubatora mentoriem attīstīs savu biznesa ideju, gudri izlietojot piešķirto finansējumu.

Kopā "Ideju kausa" 2.kārtā iekļuva 79 idejas un 53 no tām pieteicās "Rīgas drosmes granta" atbalstam. 40 idejas kvalificējās tālākai dalībai granta programmā. Pēc prezentācijas katrs no granta pretendentiem individuāli saņems attiecīgus programmas "Rīgas drosmes grants" piedāvājumus sadarbībai ar Rīgas augstskolu biznesa inkubatoriem. Gan "Rīgas drosmes granta", gan "Ideju kausa" rezultāti tiks paziņoti 6.decembrī.

Šomēnes tiks noteiktas tās 25 biznesa idejas, kas saņems Rīgas pašvaldības jaunās programmas "Rīgas drosmes grants" finansējumu uzņēmējdarbības sākšanai 2000 eiro apmērā, kā arī atbalstu no viena no galvaspilsētā esošiem augstskolu biznesa inkubatoriem.

Šogad "Ideju kausa" konkursam bija pieteikušies 352 dalībnieki ar 160 biznesa idejām. No Rīgas pieteicās 225 dalībnieki ar 104 idejām. 31 cilvēks no kopējā ideju autoru skaita iesniedzis pat vairākas idejas - divās līdz piecās dažādās nozarēs.