Rīgas pašvaldībā jaunu tualešu uzstādīšanai pieteikušies divi pretendenti

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta izsludinātajā iepirkuma konkursā sešu jaunu tualešu uzstādīšanai pilsētas centrā pieteikušies divi pretendenti, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Āboliņa.

Pieteikumus plānots izskatīt tuvākajā laikā, norādīja Āboliņa.

Viesturdārzā tiks uzstādīti divi tualešu moduļi, bet pa vienam modulim būs Šarlotes un Brīvības ielas krustojumā, Turgeņeva un Prāgas ielas krustojumā, Buļļu un Dzirciema ielas krustojumā, kā arī Skārņu ielā aiz Pēterbaznīcas.

Tualešu moduļiem jābūt piemērotiem sabiedriskai lietošanai vietās, kur nav iespējas pieslēgties pie kanalizācijas un ūdensvadu tīkliem. Iepirkums paredz moduļtipa tualešu uzstādīšanu pilsētā, paredzot, ka tualešu pakalpojumi ir par maksu.

Šīs sešas moduļtipa tualetes piegādātājs apsaimniekos par saviem līdzekļiem. Piegādātājs arī noteiks pakalpojuma maksu par vienas reizes tualetes apmeklējumu.

Katrā tualetē būs divas kabīnes ar sanitārtehniskajām ierīcēm katrā un viena kabīne apkalpojošam personālam. Tualetes modulī jābūt iespējai pieslēgt elektrību, jābūt sanitārtehniskajām higiēnas ierīcēm un ventilācijas sistēmai.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldība nolēmusi sākt risināt daudzus gadus aktuālo sabiedrisko tualešu jautājumu un galvaspilsētas centrā šogad plāno uzstādīt 18 jaunas tualetes.

Pašvaldība plāno ieguldīt savus līdzekļus komunikāciju izbūvei tualetēm paredzētajās vietās, savukārt pašas tualetes varētu uzstādīt privātas kompānijas, kas tās arī apsaimniekotu.

Budžeta grozījumos tika piešķirti 711 000 latu, lai varētu veikt jaunu tualešu projektēšanas darbus un pieslēgumu pie ārējām inženierkomunikācijām.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (LPP/LC) informēja, ka minētās sešas tualetes plānots uzstādīt jau šovasar, bet pārējās - līdz gada beigām.

SIA "Arhiteh" izstrādātā tāme paredz, ka 18 tualešu vietu iekārtošana lētākajā gadījumā izmaksātu vairāk nekā 700 000 latu, bet dārgākajā - ap 900 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Divas tualetes tika plānots izveidot Ziedoņdārzā, divas - Vērmanes dārzā, trīs - gar pilsētas kanālu pie Radio ielas un Bastejkalna, pa vienai tualetei - Esplanādē, Kronvalda parkā, Viesturdārzā, Eksporta ielā pie ieejas ostā, Pils laukumā, pie Pulvertorņa, Doma laukumā, pie Saeimas, Rīgas Tehniskās universitātes pagalmā pie Rātsnama, Akadēmijas laukumā, kā arī Marijas un Satekles ielas stūrī.

Aļeksejenko deputātus informēja, ka tualešu trūkuma dēļ tūristi iecienījuši Rātsnama labierīcības - tās dienā apmeklējot pat 700 cilvēki, tādēļ vienu no tualetēm iecerēts izvietot blakus domes ēkai.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais