Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas domē lems, kas notiks ar ēku, pie kuras pirms 5 gadiem sabruka veikals "Maxima"

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijā šodien plkst.10 atkārtoti izskatīs jautājumu par daudzstāvu ēkas Priedaines ielā 20, kur 2013.gada novembrī sagruva lielveikals "Maxima, uzturēšanas trūkumiem, informēja domē.

Komisija iepriekšējā sēdē uzdeva ēkas īpašniecei, Igaunijas SIA "Prana Property" līdz 16.novembrim novērst uz fasādes izvietotā dekoratīvā pārsega bojājumus, kā arī veikt ēkas tehniskā stāvokļa apsekošanu.

Komisijas sēdē ir aicināti piedalīties arī "Prana Property" pārstāvji.

Kā ziņots, "Prana Property" patlaban nav gatavs pieņemt Rīgas domes piedāvājumu atpirkt daļas nekustamajam īpašumam Priedaines ielā 20, iepriekš žurnālistiem sacīja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Viņš skaidroja, ka pašvaldības piedāvātā atpirkšanas maksa bija 60 eiro par kvadrātmetru. Tādējādi īpašuma kopējā cena būtu 600 000 eiro, bet pašvaldība maksātu 200 000 eiro.

"To Igaunijas uzņēmums nepieņem. Šodienas sarunā varēja saprast, ka arī līdzvērtīgi īpašumi viņus neinteresē. Šķiet, ka "Prana Property" nepieciešama arī autostāvvieta, attiecīgi turpmāko par īpašuma sadali var risināt tikai tiesā. 16.novembrī tā dēvētās "graustu komitejas" sēdē vai nu atzīsim šo ēku par graustu un piemērosim paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli, vai arī tiks pieņemti citi lēmumi," sacīja Burovs.

Tikmēr "Prana Property" valdes loceklis Rauls Keskila skaidroja, ka Rīgas dome piedāvāja cenu kā neapbūvētam zemesgabalam, taču tam "Prana Property" nepiekrīt, jo ēku ir iespējams pabeigt un tās vērtība ir augstāka. Tomēr Igaunijas uzņēmumu apmierinošu cenu Keskila nenosauca, lai gan solīja, ka drīzumā sabiedrība par to uzzinās.

"Uzņēmums atvērts jebkādiem priekšlikumiem un meklē iespējamos kompromisus ar Rīgas domi. Turpināsim strādāt un ceram tomēr vienoties ar pašvaldību. Apzināmies visu fonu, kas saistīts ar šo bēdīgo objektu un apzināmies tur notikušās traģēdijas mērogu, tāpēc cenšamies kopā ar Rīgas domi izstrādāt abpusēji pieņemamu risinājumu," sacīja "Prana Property" valdes loceklis Rauls Keskila.

Patlaban nams Priedaines ielā 20 sastāv no zemesgabala 10 065 kvadrātmetru platībā un nepabeigtas dzīvojamās mājas. Rīgas pašvaldībai pieder 7340 kvadrātmetru domājamo daļu no visa īpašuma.