Aicina ieraudzīt piesārņojumu, ko ikdienā elpojam

Līdz 22. septembrim iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt gaisa piesārņojuma monitoringa staciju, kas atrodas Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 18 un iepazīties ar gaisa piesārņojuma mērījumiem Rīgā, kā arī vizuāli ieraudzīt piesārņojumu, kas uzkrājas uz gaisa filtriem un ko ikdienā elpojam.

Gaisa piesārņojuma monitoringa stacija sestdien un svētdien, 19. un 20.septembrī, būs atvērta no pulksten 13.00 līdz 15.00. Bet darba dienās - 18., 21. un 22.septembrī - no pulksten 16.00 līdz 18.00.

Šajā laikā monitoringa stacijā iedzīvotājus sagaidīs Rīgas domes Vides departamenta pārstāvji un iepazīstinās ar mērstacijas darbu un gaisa piesārņojuma mērījumiem Rīgā.

Kā ziņots, atvērto durvju stundas gaisa piesārņojuma monitoringa stacijā Rīgā tiek organizētas Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros.

Transporta sektors joprojām ir lielākais enerģijas patērētājs un lielākais siltumnīcas efekta gāzu radītājs Eiropas Savienībā,- norādīts Eiropas Mobilitātes nedēļas rokasgrāmatā. Transporta industrija tērē trešo daļu no pasaules enerģijas resursiem. Situāciju vēl vairāk pasliktina tas, ka cilvēki arvien mazāk izmanto videi draudzīgus pārvietošanās līdzekļus, bet arvien vairāk brauc ar iekšdedzes dzinēju automašīnām un lido ar lidmašīnām.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais