Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kara muzeja pakalpojumi turpmāk kļūs dārgāki

© F64 Photo Agency

Latvijas Kara muzeja pakalpojumi turpmāk kļūs dārgāki, paredz šodien valdības atbalstītais jaunais muzeja cenrādis.

Muzejs maksas pakalpojumu cenrādi nav pārskatījis kopš 2015.gada. Tomēr laika gaitā ir izmainījies muzejapiedāvājums apmeklētājiem, jo radīti jauni un pilnveidoti esošie muzeja pakalpojumi.

Sakarā ar muzeja darbības paplašināšanos ir palielinājies muzeja sniegto maksas pakalpojumu klāsts. Ievērojot minēto, cenrādis papildināts ar šādiem maksas pakalpojumiem, piemēram, tematiska grupas ekskursija muzejakrātuvē valsts valodā maksās 20 eiro, bet konsultācija par vēstures jautājumiem maksās astoņus eiro, bet par muzeja konferenču zāles izmantošanu jāmaksā 100 eiro.

Ņemot vērā ar muzeja apmeklētāju apkalpošanu un minimālās mēneša darba algas paaugstināšanu valstī saistīto izdevumu pieaugumu, paaugstinātas cenas vairākiem pakalpojumiem. Piemēram, ekskursija valsts valodā Latvijas Kara muzeja nodaļā "Ziemassvētku kauju muzejs" un nodaļā "Oskara Kalpaka muzejs un piemiņas vieta "Airītes" izmaksās desmit eiro līdzšinējo astoņu vietā. Savukārt muzeja nodarbību telpas izmantošana muzeja darbalaikā maksās 20 eiro līdzšinējo 15 eiro vietā.