Vērmaņdārzu pieskandinās skolēnu dziesmas un dejas

No 8.jūlija līdz 11.jūlijam Vērmanes dārzā notiks X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumi - dažādi koncerti uz trīs skatuvēm, parkā darbosies amatnieki, būs interaktīvie stendi un radošās darbnīcas, šodien preses konferencē žurnālistus informēja svētku organizatori.

Ceturtdien, piektdien un sestdien no plkst.9 līdz plkst.21, bet svētdien no plkst.9 līdz plkst.18 darbosies amatnieku darinājumu tirgus un amata prasmju demonstrējumi.

Ceturtdien, 8.jūlijā, Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz plkst.14 darbosies Bērnu un jauniešu centra "Rīgas Skolēnu pils" bērnu un jauniešu teātris "Zīļuks" un Rīgas 84.vidusskolas teātra kolektīvs. No plkst.17.30 līdz plkst.21.30 būs sadancošanās ar folkloras ansambļiem, uzstāsies tautas deju ansambļi "Dzirkstelīte", "Dzīpariņš", "Uguntiņa", "Zelta sietiņš". Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi no visas Latvijas iepazīstinās skatītājus ar dažādu amatu prasmēm.

Piektdien, 9.jūlijā, Vērmanes dārzā būs skatāma mākslas konkursa "Tērpies zaļāk" novadu laureātu tērpu skate "Tērpies zaļāk", notiks kokļu mūzikas koncerts, Berlīnes deju studijas "Step by step" priekšnesumi, Bonnas Katoļu ģimnāzijas meiteņu kora koncerts, profesionāli tehnisko skolu tautas deju ansambļu koncerts, amatnieku modes un frizūru šovs un koncerts "Tā ir mana dziesma".

Sestdien, 10.jūlijā, notiks pirmsskolas vecuma bērnu deju kolektīvu koncerts, popgrupu koncerts, vokāli instrumentālo un vokālo ansambļu koncerts, Berlīnes deju studijas priekšnesumi, tautas deju un tērpu grupas no Gādenbahas Vācijā un folkloras deju kopas no Rumānijas priekšnesumi.

Svētdien, 11.jūlijā, Vērmanes dārzā koncertēs pūtēju orķestris no Beļģijas, Luksemburgas bērnu folkloras kopa "Mazās dzērves", Hardegsenas bērnu koris, "Kooorshool Hoogerzand Sapppeee" koris no Nīderlandes, dziesmu un deju ansamblis no Rumānijas, folkloras kopa "Okoļica" un deju kolektīvs "Zeļonij Grad" no Maskavas, folkloras kopa "Mdzlevari" no Gruzijas. Svētdien Vērmanes dārzā klausītāji varēs baudīt arī simfoniskā džeza koncertu un svētku programmas izskaņā dziedās Eiropas jauniešu kori.

Svētkos tiks demonstrēti un prezentēti gan veiksmīgākie vides pētījumi un eksperimenti, gan izspēlētas labākās vides spēles. Darbnīcu kuplinās dažādas vides nevalstiskās organizācijas ar izglītojošām programmām.

Ikvienu garāmgājēju un svētku dalībnieku uzrunās 19 Rīgas Interešu izglītības iestāžu un skolu teātru aktieri.

Visi koncerti Vērmanes dārzā būs bez maksas. Plašāka informācija par svētku programmu apskatāma mājaslapā "www.dziedundejo.lv"

Vēl var iegādāties biļetes uz visiem svētku koncertiem "Biļešu Paradīzes" kasēs lielākajās Latvijas pilsētās un internetā "www.bilesuparadize.lv", un to cena ir no 3 līdz 20 latiem, bet uz ģenerālmēģinājumiem - no 1 līdz 3 latiem. Plašāka svētku programma un koncertu apraksti skatāmi svētku mājaslapā "www.dziedundejo.lv".

Kā ziņots, X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks Rīgā no 6.jūlija līdz 11.jūlijam. Lai ikviens interesents varētu izjust Dziesmu un deju svētku noskaņu, ir gādāts par tiešraidēm Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio.

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs. Pirmo reizi svētku vēsturē tie iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.-2011.gadam, svinot skolu jaunatnes svētku 50.gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.