Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Gods kalpot Rīgai!" cer piesaistīt vairākus simtus jaunu biedru

© F64

Partijai "Gods kalpot Rīgai!" (GKR) ir jāspēj piesaistīt aktīvus rīdziniekus, lai nākamajos gados šis politiskais spēks savas rindas papildinātu ar vairākiem simtiem biedru, sestdien partijas kongresā paziņoja GKR līderis, Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieks Andris Ameriks.

Viņš minēja virkni Rīgas pašvaldībā sekmīgi realizēto darbu un projektu, piemēram, izbūvētos sporta laukumus, izremontēto Rīgas Franču liceja ēku, Dziesmu un Deju svētkiem sagatavoto estrādi.

Viņš minēja virkni Rīgas pašvaldībā sekmīgi realizēto darbu un projektu, piemēram, izbūvētos sporta laukumus, izremontēto Rīgas Franču liceja ēku, Dziesmu un Deju svētkiem sagatavoto estrādi.

"Var, protams, teikt, kas daudz kas mums neizdodas, taču soli pa solim var veikt, ka dzīve kļūtu labāka. Pilsētu gan nevar mainīt vienas dienas vai mēneša laikā," norādīja Ameriks, uzsverot, ka tam nepietiek arī ar šodien zālē sēdošajiem cilvēkiem.

Ameriks uzskata, ka nākamo divu gadu laikā GKR jāizveido skaitliski lielāku, sasniedzot 1000 biedru. Patlaban partijā ir 605 biedri.

Partijas vadītājs īpaši uzsvēra, ka ir nepieciešams atbalstīt aktīvus pilsētas iedzīvotājus. "GKR ir tā vieta, kur var iesaistīties. Es domāju, ka mums divu gadu laikā vairāk jāuzrunā tie cilvēki, kuriem ir idejas. Cilvēki kļūst arvien aktīvāki. Ja nav idejas, nav dzīves," pauda partijas līderis.

Viņš arī uzskata, ka ir jādomā par partijas tēla attīstību un par to, kā uzrunāt tos, kuri "sēž internetā".

"Viens nekad nav karotājs, ir jāspēj uzņemt kritiku un attaisnot savus darbus. Esmu pārliecināts, ka zālē ir komanda.[..] Esam uzticīgi kristīgām vērtībām, tajā pašā laikā neesam atrauti no valsts. Kā atradīsim kopsaucēju ar jauno valdību, kā mēs veidosim attiecības ar Latvijas Pašvaldības savienību un Rīgas reģionu? Gribu runāt par principiem, kā partijai attīstīties tālāk, jo izaicinājumi ir ļoti lieli. Ikdienā politika nav sprinta distance, politika ir maratons, kur ikdienu jāpierāda spēja pieņemt lēmums. Mums jāveido savu līderu komanda," uzrunā uzsvēra Ameriks.

Viņš arī kritizēja jaunajā Saeimā ievēlēto politisko spēku nespēju būt vienotiem, uzsverot, ka ar 16 vai 13 deputātu vietām nepietiek, ir vajadzīgi sadarbības partneri un ir jāstrādā kopā.

"Šis ir taisnības mēnesis, taču pēc vēlēšanām katram ir sava taisnība un nav vēlmes dzirdēt vienam otru. Tas redzams no tā, kā veicamas sarunas (par koalīciju un valdības veidošanu). Pirms 100 gadiem vienā Daugavas krastā bija viens naidnieks, otrajā otrs un tika izcīnīta Latvijas neatkarība. Tad visi bija vienoti. Mēs esam unikāla nācija, jo esam izcīnījuši neatkarību ar ieročiem rokās un gara spēku. Tagad tauta nelemj par savu nākotni ar ieročiem, bet dodas vēlēt Saeimu, dodot uzticību politiķiem," norādīja Ameriks.

Viņaprāt, nevienam no septiņiem parlamentā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem patlaban nav īpaša pārsvara un neviens "nav uz balta vai brūna zirga".

Tāpat viņš sprieda, ka gadījumā, ja līdzšinējās trīs valdību veidojošās partijas "būtu gājušas kopā", rezultāts vēlēšanās būtu citāds. "Uzticību tās zaudēja, jo cīnījās viena ar otru un aizmirsa par strādāšanu kopā," pārliecināts politiķis.

Amerika ieskatā, šīs vēlēšanas parādījušas, ka cilvēki spēj būt aktīvi, jo 65 no 100 līdzšinējiem Saeimas deputātiem "aizsūtīja mājās". "Tas parāda to, ka sabiedrība ir agresīvāka savās prasībās, un ar to mums jārēķinās," viņš norādīja.

Partijas vadītājs arī uzsvēra, ka GKR spēj sadarboties, jo ir otra lielākā frakcija Rīgas domē un ar partiju "Saskaņa" nodrošina vairākumu.