"Siltumserviss Rīga": Apkure pieslēgta visiem namiem; uzņēmums atvainojas par kavēšanos

© Ģirts Ozoliņš/F64

Siltumserviss Rīga (SSR) informē, ka apkure ir pieslēgta visiem namiem līdz 2018. gada 19. oktobrim, toties turpinās darbs pie siltumapgādes sistēmu atgaisošanas vēl aptuveni 75 – 100 namiem laika apstākļu dēļ.

“Līdz 18. oktobrim bija rudenim un apkures sezonai pilnīgi netipiski laika apstākļi, līdz pat 20 grādu temperatūrai dienas laikā, kas neļāva veikt gandrīz nekādus apkures sistēmu ieregulēšanas vai pārbaudes darbības, jo tā automātiski atslēdzas”, skaidro valdes loceklis Tengizs Ambramjancs.

Viņš atvainojas tiem cilvēkiem, kuri saskārušies ar apkures problēmām savos dzīvokļos un atzīst, ka galvenā kļūda ir bijusi komunikācija ar iedzīvotājiem, kurai no sākuma vajadzēja būt aktīvākai.

"Visbūtiskākā mūsu kļūda ir dispečeru dienesta darbība, tomēr jāsaka, ka tās ieviešanā mēs stingri vadījāmies pēc tehniskajā specifikācijā un līgumā norādītajām prasībām, kas sevī ietver prognozēto zvanu daudzumu diennaktī, nepieciešamo līniju un operatoru skaitu, kuru apjoms tiek ievērots un pat pārpildīts."

Patlaban parastie pieteikumi tiek atdalīti no avārijas situācijām un pieteikumu skaitu ir izdevies samazināt no 5500 dienā līdz aptuveni 1000-1200 dienā.

Jau ziņots, ka vēl nesen ap 200 ēku iedzīvotāji (viņu skaits varētu būt 6000) turpina dzīvot bez centralizētās apkures.

Pilnsabiedrība Siltumserviss Rīga (SSR) varētu saņemt līdz 500 000 eiro lielu sodu par savlaicīgu apkures nenodrošināšanu. Ar šo kompāniju pašvaldība pērn noslēdza līgumu uz pieciem gadiem par 24 miljoniem eiro. Par soda naudas apmēru lems pēc tam, kad visas ēkas būs pieslēgtas apkurei.

.