Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lems, vai nākamajam parlamenta sasaukumam "mantojumā" atstāt likumprojektu par Pēterbaznīcu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Politisko spēku Saeimas frakcijas šonedēļ vērtēs iespēju par Svētā Pētera baznīcas īpašumtiesībām lemt vēl 12.Saeimai, pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) atzina, ka koalīcijā nolemts uzdot frakcijām izvērtēt, vai likumprojektu par Pēterbaznīcu virzīt izskatīšanai vēl šajā Saeimā, vai arī atstāt to "mantojumā" nākamajam parlamenta sasaukumam. Ašeradens piebilda, ka vēl ir iespēja, ka par likumprojektu lems 12.Saeima.

Deputāts Ritvars Jansons (VL-TB/LNKK) norādīja, ka arī viņa pārstāvētajā frakcijā gaidāma saruna par likumprojekta turpmāko virzību, piebilstot, ka frakcijā par to ir dažādi viedokļi.

Frakcijām par to jāizlemj līdz šīs nedēļas vidum.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) un Vācu evaņģēliski luteriskās baznīcas Latvijā (VELBL) pārstāvji uzstāja, ka likumprojekts par Rīgas Svētā Pētera baznīcas īpašumtiesību noregulēšanu ir jāskata vēl 12.Saeimā.