Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

FOTO: Rīdzinieka un Skolēna e-kartēm jauns dizains

© Publicitātes foto

“Rīgas satiksme” informē, ka ir izgatavotas un no šīs nedēļas “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centros klientiem pakāpeniski tiks izsniegtas Rīdzinieka kartes un Skolēna e kartes ar jaunu dizainu (skat. attēlā). Noformējumā izmantots Rīgas zili baltā karoga motīvs ar sakrustotām atslēgām. Patlaban ir izgatavotas 50 000 jaunā dizaina Rīdzinieka kartes un 40 000 Skolēna e kartes.

Klienti, kuri pirmo reizi noformēs Rīdzinieka karti vai Skolēna e karti, jau pašlaik varēs saņemt jaunā izskata kartes. Savukārt klientiem, kuru rīcībā ir iepriekšējā dizaina kartes, nav jāsteidzas ar to nomaiņu, jo tās būs derīgas līdz kartes derīguma termiņa beigām un to nomaiņa notiks pēc nepieciešamības.

Pirmo reizi Rīdzinieka karte tika izdota 2013. gada 19. novembrī, un sākotnēji tās dizainā tika izmantots pašvaldības oficiālais simbols, kas ir ģerbonis ar vairoga turētājiem. Jaunais Rīdzinieka kartes vizuālais izskats ir askētiskāks, un tajā iekļauts Rīgas vienojošais logotips - sakrustotās atslēgas. Dizaina maiņa saistīta ar izmaiņām saistošajos noteikumos par Rīgas pilsētas simboliku, kas regulē Rīgas karogu un ģerboņa lietošanas kārtību. Savukārt Skolēna e karte pirmo reizi tika izdota 2012. gada 15. augustā, un arī uz šīs kartes līdz šim bija attēlots Rīgas lielais ģerbonis.

Rīdzinieka kartes un Skolēna e kartes dizaina maiņa papildus izmaksas nerada, kā arī nekādā veidā netiek ietekmēti to saņemšanas vai lietošanas nosacījumi: Rīdzinieka karte ir rīdzinieka statusu apliecinošs dokuments, kas nodrošina daudzfunkcionālas lietošanas iespējas, un tā pienākas personām, kuras ir deklarējušās Rīgā vai kurām pieder īpašums Rīgā. Skolēna e karte Rīgā pilda skolēna apliecības funkciju un pienākas Rīgas vispārizglītojošo skolu 1. - 12. klases audzēkņiem, kā arī Rīgā deklarētiem skolēniem, kuri apmeklē mācību iestādes ārpus pilsētas.

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „twitter”, „facebook”, „draugiem.lv”.