Rīgas pilsēta līdzdarbosies Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos

Lai atbalstītu X Latvijas jaunatnes dziesmu un deju svētkus, izveidota Svētku Rīgas rīcības komiteja un noteiktas tās kompetences: organizēt Svētku dalībnieku izmitināšanu un ēdināšanu, iesaistīties primārās un sekundārās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā Svētku dalībniekiem, organizēt un uzturēt sabiedrisko kārtību Svētku norises vietās.

Tāpat Rīgas pašvaldības rūpju lokā ir Svētku dalībnieku transporta kustības plānošana un koordinēšana, Svētkiem atbilstoša pilsētas noformējuma organizēšana, pašvaldības īpašumā esošās Svētku norises vietu sagatavošana, kā arī Rīgas delegācijas līdzdalības nodrošināšana Svētkos. Visas atbildīgās Rīgas domes struktūrvienības, atbilstoši kompetencei, ir iesaistījušās Svētku sagatavošanā, īpašu uzmanību veltot dalībnieku drošības un veselības jautājumu risināšanai, kā arī satiksmes organizēšanai Svētku laikā.

Plānots, ka Svētkos kopumā piedalīsies vairāk kā 31 000 dalībnieku. Bērni un skolēni no Latvijas rajoniem tiks izmitināti 55 Rīgas pašvaldības skolās, kurās Svētku dalībniekiem būs nodrošināti arī ēdināšanas pakalpojumi. Izglītības iestādēs, kurās dzīvos Svētku dalībnieki, būs pieslēgta apkure un siltā ūdens padeve.

Svētku dalībnieku vidū no Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm iekļauti 7 854 bērni un jaunieši. Bez tam Rīgas delegāciju papildinās 80 profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi, 300 ārvalstu vieskolektīvu dalībnieku un vēl 584 Rīgas bērni un jaunieši, kas papildus darbosies svētku norišu vietās. Rīgas delegācijas ēdināšana organizēta gan Rīgas izglītības iestāžu ēdnīcās, gan atsevišķos ēdināšanas uzņēmumos, kopumā 27 firmās. Līdztekus valsts iedalītajiem Svētku reprezentācijas materiāliem, Rīgas delegācija, tai skaitā arī profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi, saņems krekliņus un lietusmētelīšus ar Rīgas atšķirības zīmēm. Turklāt, lai RD IKSD padotībā esošie kolektīvi - Svētku dalībnieki varētu atjaunot tautu tērpus vai pasūtīt Svētku atribūtiku, Rīgas dome ir atvēlējusi finanšu līdzekļus Ls 96 000 apmērā. Galvaspilsētas pūtēju orķestru, deju, folkloras un teātru kolektīvu pārstāvju pārvadāšanai paredzēti autobusi (76 transporta vienības), pārējie skolēni, uzrādot Svētku dalībnieka identifikācijas karti, izmantos sabiedrisko transportu bez maksas.

Svarīgākais