Krievijas tautiešu konferencē kritizē Latvijas demokrātiju

Latvijā joprojām pastāv demokrātijas deficīts, -- teikts vakar Maskavas namā notikušās Krievijas tautiešu konferences gala rezolūcijā.

Rezolūcijā norādīts, ka vairāk nekā 340 000 iedzīvotāju joprojām esot atņemtas politiskās tiesības un tie nevar piedalīties vēlēšanās, pat vietējā līmenī, kas esot pretrunā ar praksi daudzās valstīs Eiropas Savienībā (ES).

Valsts turpinot īstenot politiku, kuras mērķis esot sabrukuma izraisīšana Latvijas sabiedrībā, lai izspiestu krievu valodu un faktiski veiktu cittautiešu asimilāciju. Joprojām esot nevienlīdzība sociālajā statusā starp latviešiem un citu tautu iedzīvotājiem. Cittautieši pirmie zaudējot darbu, jo īpaši krīzes laikā, un cittautiešiem esot ievērojami mazāka sociālā aizsardzība nekā latviešiem, apgalvots dokumentā.

Īpašas bažas konferences dalībniekiem radot Latvijas valdošās politiskās elites "vēlme pārskatīt Otrā pasaules kara rezultātus".

Konference paudusi solidaritāti ar sarkano partizānu Vasiliju Kononovu, kurš notiesāts par kara noziegumiem, un pieņēmusi īpašu deklarāciju viņa atbalstam.

Gala rezolūcijā arī pausts uzskats, ka vissvarīgākais uzdevums krievu tautiešiem ir piedalīšanas parlamenta vēlēšanās 2.oktobrī un savas balss nodošana par tām politiskajām partijām, kas atzīst demokrātijas deficītu Latvijā un uzskata, ka ir nepieciešams aktīvi veicināt tā novēršanu, kas iebilst pret "Otrā pasaules kara rezultātu pārskatīšanu" un "bijušo nacistu līdzstrādnieku cildināšanu", kā arī atbalsta labu daudzkultūru un demokrātisku Latviju.

Konferencē, pēc organizatoru sniegtajām ziņām, piedalījās ap 200 cilvēku, tostarp Eiropas Savienības Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL), sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" pārstāvji un citi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.