Nākamo trīs gadu laikā Rīga kreditoriem atdos 134 miljoni latu

Lai norēķinātos par aizņēmumiem, Rīgas pašvaldībai nākamo triju gadā būs būs kredītiestādēm jāatdod kopā 134 miljoni latu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Finanšu departamenta direktora biroja vadītājs Andris Konošonoks, pašvaldības kopējais ilgtermiņa saistību apjoms uz 2010.gadu ir 441,3 miljoni latu.

Šogad saistību apmaksai būs jāatvēl 19,57 miljoni latu, no kuriem 17,4 miljoni latu ir pamatsummas atmaksa, bet 2,17 miljoni latu jāsamaksā procentos.

Nākamgad kopējais ilgtermiņa saistību apjoms palielināsies un sasniegs 448,6 miljonus latus. Rīgas dome kreditoriem plāno atdot jau 30,97 miljonus latu, no kuriem 28,8 miljoni latu ir kredīta pamatsummas atmaksa, bet 2,17 miljoni latu jāmaksā kā procenti par aizņēmumu.

2012.gadā pašvaldības kopējais saistību apjoms samazināsies līdz 429,9 miljoniem latu, bet samaksājamā summa pieaugs līdz 46,67 miljoniem latu.

Vēl grūtāk Rīgas domes budžetam klāsies 2013.gadā, kad kreditoriem būs jāatdod 56,37 miljoni latu. Kopējais ilgtermiņa saistību apjoms šajā gadā samazināsies līdz 406,8 miljoniem latu.

Lielākie aizņēmumi ņemti saistībā ar Dienvidu tilta būvniecību, "Rīgas pilsētbūvnieka" celtajām pašvaldības mājām un SIA "Rīgas nami" ieguldījumiem pašvaldības ēkās. Kreditori ir Valsts kase, "Depfa" banka, "Dexia", AS "DnB Nord banka" un citi.

Līdz 1.jūnijam par pašvaldības aizņēmumiem šogad ir veikta atmaksa 607 713 latu apmērā.

Kā ziņots, salīdzinot ar gada sākumu, būtiski uzlabojušies Rīgas domes budžeta ieņēmumi. Ņemot vērā pašvaldības ieņēmumus un izdevumus gada pirmajos piecos mēnešos, pašlaik Rīgas budžetā izveidojies pārpalikums 23,9 miljonu latu apjomā. Taču kopumā pašvaldības kontos līdzekļu atlikums maija beigās bija vairāk nekā 80 miljoni latu.

Rīgas domes deputāti 11.maijā pieņēma šā gada budžeta grozījumus, kuros budžeta deficītu plānots palielināt par 12,5 miljoniem latu, tādējādi pašvaldības 2010.gada budžeta deficīts varētu sasniegt 32,4 miljonus latu. Deficītu plānots segt no iepriekšējo gadu uzkrājumiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.